12.9 C
Ljubljana
sreda, 10 avgusta, 2022

Neverjetno: državno odvetništvo zavrnilo Kanglerjevo zahtevo po odškodnini, češ da Kangler ni bil odstavljen z mesta državnega svetnika zaradi pravnomočne obsodilne sodbe, ki je bila kasneje razveljavljena

Državno odvetništvo je zavrnilo zahtevo po odškodnini nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja zaradi izreka pravnomočne obsodilne sodbe mariborskega okrajnega sodišča, zaradi katere je bil ob mesto državnega svetnika. Omenjena sodba je bila kasneje razveljavljena.

 

“Hvala, Republika Slovenija in tebi, gospod Borut Pahor! Sramota od sramote, kaj delate z državljani RS. Po krivici jemljete mandate, obsojate ljudi, na koncu pa trdite, da niste krivi,” je v odziv na zavrnitev plačila odškodnine iz naslova prenehanja opravljanja funkcije državnega svetnika v višini 58.523 evrov na Twitterju zapisal nekdanji mariborski župan Franc Kangler.

Državno odvetništvo je namreč odločilo sebi v prid, trdeč, da nastala premoženjska škoda “ni neposredna posledica ravnanja s strani sodišča”, ki je Kanglerju izreklo pravnomočno obsodilno sodbo, na podlagi katere je bil potem v Državnem svetu RS razrešen s položaja državnega svetnika.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine