13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Neurja spet terjala veliko škode, zavarovalnice pozivajo k prijavi

Piše: L. B. 

Nekatere dele Slovenije je v nedeljo zvečer zajelo hudo neurje, ki je pustilo poškodbe na nepremičninah in vozilih. Zavarovalnica Triglav lastnike poškodovanih nepremičnin in lastnike vozil, ki so utrpela poškodbe le na pločevini, spodbuja k prijavi škode na daljavo, lastnikom vozil s poškodovanimi stekli, žarometi ali vzvratnimi ogledali pa priporočajo obisk cenilnih mest. Za olajšanje postopka reševanja škodnih zahtevkov bo Zavarovalnica Triglav na območjih Žalca in Kamnika, kjer je bilo škod več, v prihodnjih dneh postavila tudi mobilni cenilni enoti. 

Prijavo škode na daljavo lahko opravijo zavarovanci na spletni stran Triglav.si ali preko mobilne aplikacije Triglav asistenca, ki si jo lahko brezplačno namestijo v spletnih trgovinah Apple App Store in Google Play. Na voljo sta jim tudi digitalna poslovalnica i.triglav in 24-urna dežurna brezplačna telefonska številka 080 555 555.

Lastnikom vozil, ki imajo poškodovana stekla, žaromete ali vzvratna ogledala pa priporočajo obisk cenilnega mesta na katerem koli predstavništvu ali območni enoti Zavarovalnice Triglav, kamor se lahko zavarovanci tudi obrnejo za pomoč pri prijavi škode. Za pomoč pri oddaji škodnega zahtevka se zavarovanci vedno lahko obrnejo tudi na svojega zastopnika.

Strankam Zavarovalnica Triglav svetuje, da pred prijavo preverijo kritja na svojih zavarovalnih policah. Če je varno in mogoče, naj posnamejo nekaj fotografij, ki naj čim natančneje prikazujejo škodo. Zavarovanci naj, če je le mogoče, shranijo poškodovane predmete, dokler se s predstavnikom zavarovalnice ne dogovorijo o nadaljnjem poteku reševanja škodnega zahtevka. Pri oddaji prijave naj poškodovane stvari čim natančneje navedejo, priložijo morebitne fotografije ter pripišejo tudi telefonsko številko in številko transakcijskega računa, kamor lahko zavarovalnica nakaže zavarovalnino.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine