9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Neuradno: Erjavec naj bi takoj po izvolitvi sklical sestanek stranke DeSUS in povedal, če ostanejo v koaliciji

Po neuradnih, a dobro obveščenih virih, naj bi Karl Erjavec, če bo na kongresu vnovič izvoljen za predsednika stranke, takoj sklical klavzuro, na kateri bo vodstvo stranke ocenilo politično stanje v državi in vlogi stranke DESUS v tej koaliciji, piše Reporter.

 

Erjavec bi takoj po izvolitvi sklical sestanek stranke in povedal, če ostanejo v koaliciji.

Če gre verjeti portalu naj bi poslanci takoj odločali o tem, ali poslanci DESUS-a ostajajo v koaliciji, ali pa se bodo pridružili koaliciji ustavnega loka. Ta pa kljub temu, ne bo imela dovolj glasov. Za konstruktivno nezaupnico namreč tako imenovana KUL koalicija potrebuje najmanj 46 poslanskih glasov, ki jih niti skupaj z vsemi Desusovimi poslanci nima (pa še pri teh ne more računati na vse, saj naj vsaj Robert Polnar podpiral vlado Janeza Janše). S takim sestankom se menda strinja tudi začasni zastopnik stranke Desus, minister za zdravje Tomaž Gantar, saj naj bi bila to logična poteza za nadaljevanje dela stranke. Še posebej, ker o tem ne bodo mogli razpravljati delegati kongresa, ki se ne bodo mogli zbrati v dvorani na Gospodarskem razstavišču, ampak bodo zaradi epidemije kongres opravili kar dopisno, z oddajo glasovnic po pošti.

Čeprav je vodja poslanske skupine Franc Jurša napovedal, da bodo izvrševanje programa Desusa v koaliciji pretresali šele marca, ob prvi obletnici vlade, naj bi se po zanesljivih informacijah Reporterje, kot pišejo, to zgodilo že na omenjeni klavzuri po kongresu stranke Desus, torej decembra.

Zadnje novice

Sorodne vsebine