18.9 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

(VIDEO + FOTO) Premier Janez Janša ob oddaji svojega volilnega glasu v Šentilju pri Velenju: »Danes se odloča, kakšna bo Slovenija v prihodnjih desetih letih«

Piše: M. Bo.

Predsednik Slovenske demokratske stranke in premier Janez Janša je danes okoli 7.15 z ženo Urško Bačovnik Janša glasoval na državnozborskih volitvah, in sicer v domačem Šentilju pri Velenju – na volišču v Domu krajanov Šentilj.

Premier Janša je po glasovanju dal izjavo za novinarje. Dejal je, da je danes pomemben dan, saj se ne bo odločalo le, kakšna bo Slovenija v prihodnjih štirih letih, ampak kakšna bo v naslednjih desetih letih. »Upam, da bomo nadaljevali po tej poti in da bomo izkoristili vse potenciale, ki jih imamo,« je poudaril in dodal, da so njegova pričakovanja dobra. »Ko gre za demokratične volitve, ki se jih udeleži veliko ljudi, je vsak rezultat dober.«

Povedal je še, da je bil mandat naporen in da je njihova predvolilna kampanja zaradi vsakodnevnega dela potekala nekako ob strani. Sicer pa je pri medijih pogrešal, da niso primerjali prvega dela mandata, ko je vlado do svojega odstopa vodil Marjan Šarec, in drugega dela mandata, ko je vlado vodil sam; usmerjeni so bili zgolj v drugi del mandata.

Volilni dan bo Janša s svojo ekipo spremljal na sedežu stranke SDS, tam bodo tudi pričakali rezultate vzporednih volitev in potem spremljali štetje glasov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine