13 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Neokusno! Zlizanost LMŠ in POP TV v praksi: Ko medijski strateg LMŠ Matej Špehar poprime mikrofon POP TV v roke in intervjuja Ireno Jovevo!

Če je bil v luči prisluškovalne afere še kdo, ki je dvomil v zlizanost Šarčeve LMŠ in POP TV, ima sedaj pred seboj dokaz, ki ga je nemogoče spregledati. Po družabnih omrežjih je namreč zaokrožila fotografija, na kateri medijski strateg LMŠ Matej Špehar z mikrofonom v roki medijske hiše POP TV intervjuja Šarčevo nosilko liste za evropske volitve Ireno Jovevo. Pa naj še kdo trdi, da je POP TV objektiven!

 

To, da medijski strateg LMŠ Matej Špehar, ki je v preteklosti neuspešno kandidiral za poslanca stranke LMŠ, z mikrofonom POP TV v roki sodeluje v kampanji Šarčeve spitzenkandidatke, je naravnost neokusno in bizarno. Še posebej zato, ker so essssvropske volitve naravnost pred vrati. Nič čudnega, da se je na družabnih omrežjih usulo ogorčenih komentarjev.

Intervju ni ostal neopažen

“Neodvisna 24ur.com. PR-ovec stranke LMŠ intervjuja Jovevo. Kako pošteno bo šele soočenje na programu POP TV?,” je na Twitterju zapisal uporabnik Nejc Brence in ob tem podal prepričanje, da se nižje res ne da iti. Glede na to, da se Joveva do sedaj na nobenih soočenjih še ni izkazala in si je celo nakopala posmeh ljudi zaradi nevednosti, ne čudi komentar v smislu: “Nastopila bo virtualna Irena. Original ne zmore.” Legendarni slovenski novinar in urednik Vinko Vasle je ob sliki posmehljivo zapisal:Multi intelektualka Joveva bo v prihodnje intervjuje za agitprop POP .@Stanka LMŠ delala sama s seboj. Ona najbolje ve, kaj ve.”

Špehar je samostojni podjetnik in neizvoljen kandidat za poslanca na listi LMŠ, ki se je po volitvah zelo dobro znašel. Uspešno se je namreč prisesal na državne vire s tem, ko si je uredil strokovno svetovanje poslancem LMŠ. Po podatkih Erarja je kot samostojni podjetnik na račun strokovnega svetovanja poslancem zaslužil  že 10.000,27 evra, in to v le nekaj mesecih, odkar je oblast prevzela vlada Marjana Šarca. Sicer pa se je Špehar pred meseci znašel na naslovnicah medijev, potem ko so ga obtožili, da je s prevaro državnega podjetja Eles pridobil premoženjsko korist v višini več kot 8 tisoč evrov.

Stranka LMŠ se je pred evropskimi volitvami očitno znašla v paniki, saj se je ob nastopih Joveve zelo kmalu izkazalo, da ta nikakor ni dorasla za nosilko liste in to kljub temu, da je prej kot “neodvisna” novinarka delala na POP TV. Osnovno nepoznavanje zgodovine, ki ga je pokazala, ko je ta priznala, da nima pojma, kaj Trianonska pogodba je, predstavlja le vrh ledene gore, ki je požel val kritik in posmeha. Vseskozi je namreč mogoče opaziti, da Šarčeva spitzenkandidatka na vsa zastavljena vprašanja odgovarja prazno, njena mimika pa kaže, da je povsem nesproščena in živčna, ko napoči čas za njen govor in to kljub temu, da je pred vstopom v politične vode opravljala novinarski poklic. Glede na to, da ima POP TV novo “neodvisno” novinarsko pridobitev, je pričakovati, da se bo izkazala bolje, saj bo po pričakovanjih vnaprej izvedela vprašanja.

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine