7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Neodvisno preiskavo o medijih v Sloveniji podprla tudi podpredsednika vlade Počivalšek in Tonin

Piše: Luka Perš/Nova24tv.si

Podpredsednika slovenske vlade Zdravko Počivalšek in Matej Tonin sta podprla neodvisno medijsko preiskavo v Sloveniji. “Pridružujem se pozivu. Če imajo v Bruslju samo (dez)informacije z ene strani, ne morejo imeti celovite slike stanja,” je zapisal Počivalšek. Matej Tonin pa je spomnil, da štejejo “samo dejstva, vse ostalo je politikantstvo.”

Osrednji mediji v Sloveniji pripadajo večinsko levemu političnemu polu, njihov obseg zajema okoli devetdeset odstotkov medijskega prostora v Sloveniji. Skozi medije pa politični razred levice opravlja s Slovenijo in skrbi za svoje kapitalske interese. Lanskega marca jim je padla marionetna vlada Marjana Šarca, po skoraj desetih letih se je zgodil politični preobrat in šok za imetnike ekskluzivne pravice do oblasti.

Levica je novo vlado pričakala na nož z vsemi zvezami v mednarodnih novinarskih združenjih. S slabo pripravljenim člankom novinarke Politica Lili Bayer so sledili še nekateri vplivni evropski funkcionarji z levice. Tako so nasedli dolgoletni vodilni evropski politik liberalcev Guy Verhstead, podpredsednica evropske komisije Vera Jourova in nizozemska evroposlanka  Sophie In ‘t Veld iz vrst stranke, v kateri evropski poslanski stolče zaseda iz Slovenije tudi nekdanja novinarka 24ur Irena Joveva. Nič drugače ni s  Tanja Fajon., ki je v oddaji Tarča priznala, da je po objavi članka v Politico ure presedela s svojimi političnimi zavezniki na levici. Le ta je bila pred vstopom v politiko dolgoletna dopisnica RTV Slovenije iz Bruslja.

 

Neodvisna preiskava je v interesu vseh – da se dokončno razblinijo dvomi

Po vrsti kritik na račun vlade doma in v tujini je predsednik vlade pristojne povabil v Slovenijo, da si vzamejo teden dni časa in si naj ogledajo dejansko stanje na področju medijev in njihove svobode v Sloveniji. Podpori k monitoringu evropskih opazovalcev sta se preko družabnega omrežja Twitter pridružila še podpredsednika slovenske vlade, Matej Tonin in Zdravko Počivalšek. Predsednik Nove Slovenije in trenutni obrambni minister Matej Tonin je zapisal, da bo podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova in člani evropskega parlamenta največ izvedeli, če bi v Sloveniji poslali osebe na t.i. “fact-finding” misijo. Zato predsedniku vlade Janezu Janši predlaga, da celotno delegacijo v Slovenijo povabi kar vlada Republike Slovenije. “Štejejo samo dejstva, ne politikanstvo,” je poudaril Tonin.

Protivladni mediji (Foto: Demokracija)

Enako je izrazil predsednik stranke SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Prav on je izkusil moč medijev na lastni koži, ko so ga več mesecev osrednji mediji “vlačili po zobeh” o nabavi nujne medicinske opreme. “Če imajo v Bruslju samo (dez) informacije z ene strani, ne morejo imeti celovite slike stanja,” je zapisal predsednik druge največje koalicijske stranke.

Poteze osrednjih slovenskih medijev v službi globoke države so že dolgočasne in že večkrat videne. Enake scenarije smo spremljali v letih 2004 do 2008 in v letu 2012. Čas je, da se s strani tuje in neodvisne institucije dokončno naredi konec manipulacijam ter se dokaže, kar ponavljamo že ves čas – večinske medije obvladuje tranzicijska levica, na katere vlada Janeza Janše nima vpliva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine