15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Nemec in Šarec družno nad Mahniča, ker je opozoril, da sta LMŠ in SD še nedavno želeli več pooblastil za obveščevalne službe

Na družabnem omrežju Twitter se je odvila prava “vojna za pozornost” potem, ko je državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič strankama LMŠ in SD nalil čistega vina, ker nasprotujeta začasnemu nadzoru lokacije mobitela s soglasjem uporabnika, ki bi sicer moral v karanteno stran od zavetja lastnega doma. 

“Ko sta bili stranka LMŠ in stranka SD v vladi, sta želeli Sovi podeliti pooblastila vohunjenja proti slovenskim državljanom z namenom zaščite lastne vlade. Danes pa nasprotujeta začasnemu nadzoru lokacije mobitela s soglasjem uporabnika, ki bo sicer moral v karanteno stran od doma.” Oglasila sta se poslanec SD Matjaž Nemec in nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, ki sta s svojim komentiranjem dala jasno vedeti, da jima resnica niti približno ni po godu. Šarec pa je šel celo tako daleč, da je Mahniča označil za državnega sekretarja za nacionalno (ne)varnost v Kabinetu predsednika vlade. 

“Spoštovani Žan Mahnič, državni sekretar za nacionalno (ne)varnost v Kabinetu predsednika vlade RS, odzval se bom trikrat. Prvič, zadnjič in nikoli več. Samo da vam povem, da niste več v opoziciji, ko ste lahko govorili v tri dni in žalili vsevprek. Za konstruktivnost sta vedno dva. Ne kaže preveč dobro. Ni vse v moči,” je Mahniču dal vedeti bivši predsednik vlade Marjan Šarec. 

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine