12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Nekdanji partijski šef ne počiva! V Cerknem nadaljuje z aktivnostmi, ki bi morale biti v demokratični družbi nesprejemljive

Zadnji predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije je tudi v zasneženih dneh zelo aktiven in nadaljuje s politično propagando nekdanjih svinčenih časov. V nedeljo se bo namreč kot slavnostni govornik udeležil svečanosti ob spomeniku padlim tečajnikom partijske šole na Brcih! 

 

V nedeljo dopoldne ob 11. uri bo tradicionalna spominska svečanost ob spomeniku padlim tečajnikom partijske šole na Brcih, slavnostni govornik pa ne bo nihče drug kot zadnji predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije in nekdanji predsednik Slovenije Milan Kučan.

Kot še poroča spletni portal Idrija.com, bodo v programu sodelovali domači šolarji in učenci Osnovne šole Milojke Štrukelj iz Nove Gorice ter Pihalni orkester Cerkno. Povsem brez sramu bodo za širjenje izrojene ideologije zopet zlorabili kapacitete državne osnovne šole in najmlajše otroke, torej našo prihodnost. Nobeno presenečenje ne bo, če bo tudi to priložnost nekdanji visoki komunistični funkcionar, ki prepričanj še danes ni spremenil, izkoristil za vojne napovedi proti svobodi govora in drugače mislečim ter promocijo svoje ideologije!

V teh dneh v Cerknem ne manjka prireditev, kjer častijo partizane
Že petek je bil sicer v Cerknem krvavo rdeče obarvan. V jedilnici tamkajšnje Osnovne šole Cerkno so včeraj ob 18. uri namreč pripravili akademijo v počastitev 42. izvedbe Partizanskih smučin. Prireditev so organizatorji posvetili spominu na prve partizanske tekme v okupirani Evropi, ki so se odvijale 20. in 21. januarja 1945 v Cerknem.

Kulturni program je potekal pod okriljem Organizacijskega odbora Partizanskih smučin, prav tako pa že tukaj niso pozabili izkoristiti državne Osnovne šole Cerkno, ki je prav tako sodelovala pri kulturnem programu. Osrednji govornik je bil dr. Tomaž Čas, predsednik jugokomunistične Zveze policijskih veteranskih društev Sever, dolgoletni visoki funkcionar na Ministrstvu za notranje zadeve in tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo. V zadnjem času sicer vse bolj vzbuja pozornost s konstruiranjem kontinuitete med partijsko milico in slovensko policijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine