13.7 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Nekdanji odvetnik Ingo Pasch Wallersberg o sojenju dr. Noviču: »Gre za očiten tožilski in sodni zločin!«

Na dogajanje zadnjih let v zvezi s sojenjem dr. Milku Noviču se je oglasil tudi nekdanji odvetnik Ingo Pasch Wallersberg, znan tudi kot minister v Demosovi vladi. Njegovo pismo 30 pravnikom objavljamo v celoti.

 

Spoštovani, oglašam se kot bivši odvetnik.  Spremljal sem sojenje dr. Milku Noviču. Ne na žalost, ampak z veliko grozo sem soočen, ne le z neverjetno nestrokovnostjo in celo nepredstavljivo brezobzirnim, brutalnim, primitivnim in docela nerazumljivim vodenjem tega kazenskega postopka na Okrožnem in Višjem sodišču v Ljubljani, in to  s strani domnevno visoko usposobljenih, strokovnih in neodvisnih sodnic in sodnikov, tožilk in tožilcev ter izvedenca.  Ta proces je ogledalo strahotnega stanja v velikem (bojim se v pretežnem) delu našega sodstva, tožilstva in sodnega izvedenstva na kazensko pravnem področju. Ta proces in celotno dogajanje v zvezi z njim, zlasti tudi očitno popolnoma neupravičen, dolgotrajen – za kratko dobo vmes prekinjen in nato perverzno znova uveden – pripor, so takšna sramota ter tako brezobzirno, pravno v celoti nerazumljivo ravnanje sodišča in tožilstva, da v pravni in demokratični državi terjata jasen in odločen odgovor – odgovor, ki mora možnost takšne prakse definitivno izkoreniniti in uveljaviti odgovornost vseh nosilcev tega grozljivega postopka. 

Na tem mestu ni mogoče nadrobno našteti vseh NEVERJETNIH, POPOLNOMA NESTROKOVNIH IN CELO NEČLOVEŠKO BRUTALNIH dejanj in odločitev pri vodenju tega procesa, ki je bil in je žal še vedno do kraja ABSURDEN – z izjemo odločne intervencije s strani Vrhovnega sodišča (njegove sodnice) in sodnika v ponovljenem postopku na Okrožnem sodišču. Samo na kratko naj opozorim na vsem očitno okoliščino, da je bila sama obtožba, po kateri naj bi osumljeni g. dr. Novič v zadnjih minutah sam prikolesaril na kraj zločina s prav takšno veliko zamudo, s katero je prišel tja umorjeni dr. Jamnik, in ga vpričo vseh tam prisotnih javno ustrelil, na ravni takšne primitivne fantastike, da si je ne bi privoščil niti najbolj nevešč avtor kriminalk. 

Javno sprašujem inkriminirane sodnice in sodnika ter tožilke in tožilce ter izvedenca (ki to sploh ne bi smel biti) KAKO, S KAKŠNO BIZARNO UTEMELJITVIJO SO SPLOH MOGLI VODITI TA KAZENSKI POSTOPEK, KI JE BIL IN JE A PRIORI DOCELA ABSURDEN ??? KAKO JE MOGOČE V PRAVNI DRŽAVI NEKOGA BREZ VSAKIH DOKAZOV (CELO OB OČITNEM POPOLNEM PROTISLOVJU) BREZOBZIRNO DRŽATI V DOLGOTRAJNEM PRIPORU IN GA NATO OBSODITI NA NAJDALJŠO ZAPORNO KAZEN  – 25 LET ARESTA ?  

TO JE OČITEN TOŽILSKI IN SODNI ZLOČIN, KI MORA IMETI V DEMOKRATIČNI IN PRAVNI DRŽAVI KONSEKVENCE! 

Ingo Pasch Wallersberg

Zadnje novice

Sorodne vsebine