13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Nekdanji novinar Dejan Karba tako navdušen nad spremembo vodstva v stranki SD, da je Tanji Fajon ponudil podporo, da se zavihti na mestu predsednice vlade!

Splošno znano je, da si je režimski novinar Dejan Karba večkrat izmišljal laži, s katerimi je skušal očrniti Slovensko demokratsko stranko in njenega predsednika Janeza Janšo ter bil zato tudi obsojen na sodišču, kljub temu pa se je ta vseskozi poskušal predstavljati kot “neodvisen” in “raziskovalni” novinar. Svojo “neodvisnost” je tokrat dokazal tako, da je ob najavi, da bo v stranki Socialnih demokratov prišlo do spremembe vodstva, izrazil svoje gromozansko navdušenje nad tem, da se bo na čelu stranke preizkusila evropska poslanka Tanja Fajon. Ta pa ji je celo ponudil podporo na poti, da se zavihti na mesto predsednice vlade.

 

Na izjavo po seji Predsedstva SD ob dnevu stranke Socialnih demokratov, kjer je Dejan Židan dal vedeti, da si želi, da bi z menjavo vodstva stranka SD postala vodilna stranka, se je namreč odzval Karba in zapisal: “Tako se dela v demokratičnih družbah oziroma, ko posameznik ni vreden več kot celota. Bravo Dejan, poklon za gesto in za vso spoštovanje. Tanja: forza! Pot do predsednice vlade bo naporna in polna polen, a ne skrbi: polno nas je, ki ti bomo stali ob strani.”

S svojo izjavo je Karba, ki je dolgo časa služil pri Delu kot novinar, dal vedeti, da je naravnost navdušen nad novo predsednico stranke in ji celo ponudil podporo na poti, da postane predsednica vlade. Njegova naklonjenost stranki pa seveda ne čudi glede na to, da je s ponedeljkom, 23. septembra 2019, nastopil delo svetovalca v poslanski skupini SD. S tem je seveda marsikomu postalo povsem očitno, da v času, ko je deloval kot novinar Dela in Dnevnika, ni deloval kot profesionalni novinar, ampak kot družbeno-politični delavec, ki piše po nareku globoke države.

Karba je več kot očitno zelo pripaden stranki, ki je naslednica Komunistične partije Slovenije, ta je namreč dobil celo podporo, da je lahko kandidiral na listi SD kot županski kandidat občine Ljutomer. Njegov poskus sicer ni uspel, mu je pa uspelo, da se je ta zavihtel na mesto svetovalca za odnose z javnostmi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Po poročanju Požareporta je bil razpis za redno zaposlitev na mestu vodje svetovalca z javnostmi na ministrstvu prirejen, da bi zaposlitev dobil prav Karba. Javni poziv za redno delovno mesto vodje stike z javnostjo na MIZŠ so objavili javno 16. decembra lani. Vsak kandidat, ki se je želel prijaviti, se je lahko prijavil do 24. decembra lani. Eno izmed kandidatk je izbor Karbe tako močno razjezil, da se je pritožila in s tem začasno zadržala podpis pogodbe.

Če bi si kdo mislil, da je Karba diplomiral iz novinarstva na Fakulteti za družbene vede, se je uštel, namreč diplomiral je iz področja teologije. Še posebej pa je postal znan javnosti, ko se je spravil v “raziskovanje” afere Patria in v Delu objavil članek, katerega osnovno sporočilo je bilo, da je bila “podkupnina” v zadevi Patria nakazana na račun SDS. Kasnejša obsodba Dela zaradi tega članka in prisojena odškodnina SDS sta predstavljali jasen dokaz nekorektnega in nepoštenega pisanja Karbe. Nemogoče pa je tudi mimo njegovo “odkritje” kako naj bi imel kardinal dr. France Rode sina. Rode je seveda to brez težav zanikal s pomočjo analize DNK.

Kljub temu, da se Karba rad navzven prodaja kot neodvisen, pa je dejstvo, da je temu zelo težko verjeti sodeč po njegovem poročanju, ki je navkljub njegovi diplomi iz teologije očitno motivirano v napad desnice. Njegov komentar ob menjavi vodstva Socialnih demokratov le dokazuje, da o nevtralnosti ni ne duha ne sluha. Očitno je, da si Karba želi, da Socialni demokrati postanejo najmočnejša stranka v parlamentu, Fajonova pa predsednica vlade.

Zadnje novice

Sorodne vsebine