-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Nekdanji Dnevnikovi novinarji Cirman, Vukovićeva in Rankova niso nobeni novodobni heroji – gre za obveščevalce globoke države

Nekdanja Dnevnikova novinarja Primož Cirman in Vesna Vuković ter odgovorna urednica Suzana Rankov so v petek, 8. maja 2019, stopili pred okrajnega sodnika, kjer so zanikali obtožbo o zlorabi osebnih podatkov, ki jih bremeni zaradi objave prisluhov Tomažu Lovšetu. Med obtoženimi je tudi nekdanji novinar istega časopisa Tomaž Modic, za katerega pa je bil predobravnavni narok prestavljen. Gre za novinarje, ki so prisluhe dobivali direktno iz obveščevalnih struktur in ne s preiskovalnim novinarskim delom, saj so na Dnevniku delovali v službi globoke države, ki je imela pri Mercatorju svoje interese.

 

Tomaž Cirman, Vesna Vuković in Suzana Rankov niso nobeni novodobni heroji ali “Juliani Assangei”. Pisunov, ki so zlizani z obveščevalnimi strukturami ter globoko državo, ki je imela svoje interese pri prodaji Mercatorja, namreč ne moremo tretirati kot žrtve sistema. Obtožnica jih namreč bremeni objave prepisov policijskih prisluhov Lovšetu, ki je po poročanju STA pred leti svetoval pri prodaji Mercatorja. Dnevnik je namreč jeseni 2013 objavil serijo člankov, ki so vključevali tudi vsebino policijskih prisluhov Lovšetu.

Sam Lovše je na Twitterju zapisal, da že šest let išče pravico na sodišču, a dokler ni končana kazenska tožba s strani države, niti ni smiselno začenjati odškodninske tožbe. Kakor je povedal Lovše, je “edini, ki so mu z  lažnivo interpretacijo prisluhov naredili medijski uboj!”.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine