23.7 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Nekdanja ministrica Aleksandra Pivec ustanavlja stranko, s katero želi povezati Slovenijo

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

“Prihaja nova in drugačna politika. Prihaja nova politična stranka, ki bo s pogumom, spoštovanjem, solidarnostjo in srčnim povezovanjem ljudi, iz vseh slovenskih dežel, skrbela za enakopraven razvoj celotne Slovenije,” je zapisala Aleksandra Pivec ob napovedi ustanovitve nove politične stranke. S svojo stranko si tako želi povezati Slovenijo in delati to, kar je že dokazala skozi svoje delo – za ljudi.

Aleksandra Pivec je januarja lani prevzela vodstvo stranke DeSUS-a, po prihodi epidemije in odstopa Marjana Šarca pa je skupaj s stranko pokazala državotvorno držo in se pridružila koaliciji Janeza Janše, ki se je v prvi vrsti morala spopadati z epidemijo. Pivčeva je prevzela položaj podpredsednice vlade in ministrice za kmetijstvo. Svojo funkcijo je opravljala uspešno, saj je med drugim izpogajala tudi rekordna evropska sredstva za razvoj kmetijstva.

Ker je bila del koalicije z Janšo, se je na strani opozicije storilo vse, da bi lahko zamajalo temelje vlade in, da bi opozicija le uresničila svoj načrt in na čelo DeSUS-a ponovno postavila Karla Erjavca. Po medijskem umoru se je odločila, da s funkcije ministrice odstopi, saj je menila, da je tako najbolje za vse in si vzela čas za temeljit razmislek kako naprej. “Po medijskem ali političnem umoru sem si vzela nekaj časa za temeljit razmislek,” je dejala decembra in pojasnila, da so po njenem odhodu iz DeSUS-a pričeli člani množično izstopati.

Karl Erjavec (Foto: STA)

KUL-u je tako uspelo za ponoven prevzem oblasti postaviti Erjavca za predsednika DeSUS-a, a se je njihov poskus klavrno končal. Ne le, da je Erjavec izgubil podporo pri svojih poslancih, temveč ni bil niti izglasovan za mandatarja. Po neuspelem prevzemu oblasti se je Erjavec odločil odstopiti iz mesta predsednika DeSUS-a, za seboj pa je pustil uničeno in razklano stranko upokojencev. Za razliko od Erjavca pa je Pivčeva dejansko uspela storiti nekaj za upokojence, saj je vlada omogočila krizne dodatke in povečanje pokojnin upokojencev. Medtem pa Pivčeva obžaluje, da se je DeSUS kot stranka popolnoma oddaljil od svojih vsebinskih načel in vsebinskih zavez pod vodstvom Erjavca.

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Za ustanovitev nove stranke se je odločila, saj je dobila poziv terena za začetek nove politične opcije, ki bo usmerjena vsebinsko in brez ideologij. “Moram reči, da nisem toliko presenečena, da se k nam obračajo nekateri člani DeSUS-a. Vedno bolj je tudi izrazit glas ljudi, bodisi iz okvira mojega resorja, torej podeželja: kmetje, gozdarji, ribiči in pa tudi ljudi, ki do sedaj niso bili izrazito politično opredeljeni, pač pa so iskali vsebinsko usmerjeno neideološko politiko. Prepričana sem, da v tem sredinskem političnem prostoru, takšna stranka primanjkuje,” je pojasnila.

Ustanovila bo novo stranko pod sloganom “Za ljudi”
Po nekaterih špekulacijah in napovedih se je nekdanja predsednica Desusa Aleksandra Pivec odločila, da bo ustanovila svojo stranko, ki bo s pogumom, spoštovanjem, solidarnostjo in srčnim povezovanjem ljudi, iz vseh slovenskih dežel, skrbela za enakopraven razvoj celotne Slovenije. Pivčeva bo svojo izjavo podala danes ob 16.30 uri na Tržaški cesti 65 v Mariboru. Celotno dogajanje boste lahko spremljali tudi preko YouTube kanala tukaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine