0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

Nekdanja direktorica policija razkrila Golobove svinjarije – bo slednji prevzel politično odgovornost?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Golob je od mene kot ministrice zahteval ravnanja, ki so bila nedopustna in nesprejemljiva, zato, ker se je neposredno vmešaval v kadrovanje v policiji. Še celo več, zato, da bi jaz ostala ministrica, naj bi moral nekdo izgubiti službo. V bistvu je izhajal stališča, da lahko to zahteva od mene zato, ker je on predsednik vlade, na kar pa kot ministrica seveda nisem mogla pristati,” je pred preiskovalno komisijo poudarila nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar.

Pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje nedopustno politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov, je stopila nekdanja ministrica za notranje zadeve, danes pa svetovalka predsednice države, Tatjana Bobnar. Ponovno je izpostavila, da je bila deležna političnih pritiskov s strani predsednika vlade Roberta Goloba, ki so kasneje vodili do njenega odstopa. Kar j škandal, ki bi moral privesti do politične odgovornosti premierja in odstopiti.

In kaj je povedala Bobnarjeva o svojem kratkem mandatu na vrhu resorja za notranje zadeve? V skoraj uro in pol trajajoči predstavitvi svojega videnja tematike, ki je predmet preiskovalne komisije, je poudarila, da še danes ne ve, zakaj je morala odstopiti, in da je je predsednik vlade od nje zahteval ravnanja, na katera kot ministrica ni mogla pristati. Zahteval je ravnanja, ki so nedopustna in nesprejemljiva, saj se je po njenih besedah neposredno vmešaval v kadrovanje policije. Še celo več: Nekdo bi moral po njegovo celo izgubiti službo! Bobnarjeva je poudarila, da na kaj takega ni mogla pristati.

 

Zelo podrobno je tudi opisovala, kdaj so se zaostrili odnosi med njo in predsednikom vlade in kako je potekala komunikacija med njima, pa tudi kdo vse se je vmešaval v kadrovanje in druge postopke v zvezi s policijo.

Vesna Vuković načrtovala njeno odstranitev
Tatjana Bobnar je opisala tudi vlogo Golobove desne roke Vesne Vuković. Pravi, da je Vukovićeva še kot piarovka stranke Gibanje Svoboda sodelovala na sredinih sestankih, ki so se jih udeleževali ministri iz kvote Gibanja Svoboda. Enkrat pa ji je ta prinesla fotografije podrte panelne ograje na južni meji s Hrvaško. Po tem jo je Bobnarjeva vprašala, če imata kakšna nerešena vprašanja, vendar je Vukovićeva  zanikala. “O njenem nezadovoljstvu z mano mi je povedal Andrej Ribič.” Informacijo o svoji odstranitvi, ki jo pripravlja Vesna Vuković, pa je novembra lani dobila njena vodja kabineta od novinarja Mladine.

Z državnim sekretarjem Damirjem Črnčecem je po njenih besedah sodelovala zgolj strokovno, na sejah vlade.

Po vsem tem je Bobnarjeva pojasnila, da se ne počuti kot žrtev, “sem pa bila žrtev manipulacij ter intrig.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine