9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Nedoslednost Jerce Korče: pri izjavah z zaprte seje Knovs, pa tudi pri navajanju svoje izobrazbe!

Pogledali smo, kdo je poslanka Liste Marjana Šarca Jerca Korče, ki je prišla v trenutni sklic državnega zbora kot najmlajša poslanka. Ko je lani kandidirala za poslanko, je bila stara 28 let, a ni imela končane nobene druge izobrazbe, razen končane gimnazije. Očitno tudi delovnih izkušenj še ni nabirala, saj iz izpiska seznama, ki ga je objavila Državna volilna komisija, izhaja, da je bila brezposelna.

 

A je bila kljub temu Korčetova v času lanskih volitev za Listo Marjana Šarca očitno v boljšem volilnem okraju od magistra pravnih znanosti Domna Peterlina, magistra elektrotehničnih znanosti Urana Berganta ali novinarja Mateja Špeharja, saj je bila izvoljena za poslanko.

Danes se na spletni strani državnega zbora poslanka Jerca Korče predstavlja kot oseba, ki letos, leta 2019, že enajst let študira geografijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Jerca Korče in njena uradna predstavitev na strani Državneha zbora.(vir Državni zbor)

Jerca Korče in njena uradna predstavitev na strani Državnega zbora.

Kar pa je nekoliko drugače, kot se Jerca Korče predstavlja na svojem profilu na Facebooku, kjer je za mejnik svojega študija postavila leto 2009.

Jerca Korče in pričetek njenega študija na njenem Facebook profilu.(vir Facebook)

Jerca Korče in pričetek njenega študija na njenem Facebook profilu.

Na podlagi zapisov se zdi, da Korčetova Jerca ni najbolj dosledna ali zanesljiva oseba, vsaj kar se tiče navajanja podatkov. Ravno tako, kot pri navajanju izjav iz zaprtih sej.

Bo Šarec upal zahtevati odstop “prvokategornice” poslanske skupine LMŠ
Jerca Korče se je osramotila pred slovensko javnostjo glede laganja o “padanju glav”. Ali bo velemojster za popravne izpite na srednji lesarski šoli ter aktualni predsednik vlade Marjan Šarec sprejel drastično odločitev ter zahteval odstop svoje najljubše poslanke? V to lahko dvomimo glede na aktivnost Korčetove proti predsedniku Slovenske demokratske stranke Janezu Janši. Vrednote vladajoče garniture se hitro spreminjajo. Družbeni eksperiment “rop majhnega tvojih pet minut sendviča” je bivši poslanec LMŠ Darij Krajčič plačal z odstopom.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine