16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Ne morejo skriti sramote totalitarnih rdečih zvezd z državne proslave: Stepišnikov Večer se je pobalinsko spravil nad evropsko poslanko Patricijo Šulin, gonji sta se pridružila tudi RTV-jevca Jasmina Jamnik in Slavko Bobovnik

Fotografije, ki krožijo po družbenih omrežjih in prikazujejo grozljivo podobo iz Komna z letošnje državne proslave ob vrnitvi Primorske matični domovini, kjer smo bili zopet priča primitivizmu v podobi rdečih zvezd, spravljajo marsikoga v nelagoden položaj. Med drugim tudi evropsko poslanko Patricijo Šulin, ki se na Twitterju sprašuje, kako naj razloži kolegom v Evropskem parlamentu, da je fotografija, ki jo je objavila poleg, z letošnje proslave priključitve Primorske matični domovini?

Evropska poslanka Patricija Šulin se je na svojem Twitter profilu vprašala: “Kako razložiti kolegom v Evropskem parlamentu, da je spodnja fotografija letošnja, s proslave priključitve Primorske matični domovini?” Jasno je, da jo je maškarada z rdečimi zvezdami in jugoslovanskimi zastavami spravila v nelagoden položaj, saj kot evropska poslanka v evropskem hramu demokracije predstavlja Slovenijo kot samostojno in demokratično državo, ne pa Jugoslavije, ki je že zdavnaj ni več in v kateri je pod simbolom rdeče zvezde umrlo na stotisoče ljudi. Namesto da bi totalitarni simboli pristali na smetišču zgodovine, jih jugonostalgiki kar naprej praskajo na površje. Vprašanje evropske poslanke je torej povsem na mestu, vprašanje pa je, kako bodo to sramoto pojasnili demokratičnemu svetu evropski poslanci Tanja Fajon, Igor Šoltes ter Ivo Vajgl.

Ob tem so številni na Twitterju nemudoma stopili v bran Šulinovi, s komentarji, kot so: “Ena samcata zastava skrita na odru, sram vas naj bo. Sram naj vas bo, da ste praznovali državni praznik pod zastavo, katere države ni več”, “Fuj!!!!!!!!!!!!!!!! Jim je morda kdo pojasnil, da sta se v tem času spremenili in država in zastava?” in “Razložite jim, da smo edinstvena država na svetu , ki časti zastavo napadalca na Slovenijo. Peta kolona z državnim žegnom. Vladajo nam ljudje, ki ne marajo Slovenije in ne čudi me, da je EU na strani patriotske Hrvaške.” Ob tem pa so se oglasili tudi številni, ki enostavno ne morejo verjeti, kako lahko je spregledati slovensko zastavo na tej prireditvi, zgodba pa ne bi bila “popolna”, če se ne bi oglasili Večerovi pisuni, ki so Šulinovo obtožili, da naj bi zavajala s fotografijo, in jo spraševali, ali se namerava opravičiti. “Objava bi verjetno kaj hitro šla v pozabo, če evropska poslanka ne bi objavila predelane oziroma obdelane ali lažne fotografije, ki je služila zgolj napadom na slovesnost, ki so prihajali iz vrst samo ene stranke,” so zapisali svojo “sveto” resnico. Večerovim pravljičarjem pa so se pridružili še nekateri iz javne hiše, med drugim Jasmina Jamnik in Slavko Bobovnik. Usta jim je dokončno zaprl tviter uporabnik Matej Zorko, ki je na kratko, a jasno pojasnil, da ne gre za zavajanje ali fotomontažo, da slovenska zastava na odru ne visi skladno z zakonom ter predvsem, da Šulinova ni nikjer očitala, da slovenske zastave na odru ne bi bilo. “Problem je prisotnost nekih drugih zastav.”

I. E.

Zadnje novice

Sorodne vsebine