18.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

NE BOSTE VERJELI! Inšpektorji prišli na kmetijo in našli »zločince« – kmečke lastovke, ki so gnezdile pod stropom hleva!

Kmečke lastovke že stoletja gnezdijo pod stropi hlevov. Zdaj bi jih inšpektorji za varno hrano radi pregnali.

Preberite, kaj je napisala uporabnica družbenega omrežja Facebook Špela S., ki ima eko kmetijo in so jo obiskali inšpektorji.

»Resno se sprašujem, kam gre ta naša ljuba mala drzava. Nenapovedano sem dobila inspekcijo za varno hrano. In kaj so mestne gospe ugotovile? Da imam v hlevu preveč ptic in moramo dati pod strop mrežo. A mislijo resno? Kmečka lastovica je zaščitena, gnezd ne smeš uničevati, smo eko kmetija, vendar zaradi ptic nimamo težav z muhami v hlevu. Vendar sedaj ptice NE SMEJO biti v hlevu. 

A bodo res dosegli da se bo povsem nehalo kmetovati? Vsaka kmetijska in veterinarska in okoljska inšpekcija se ponavadi en dan prej najavi, da si lahko organiziraš dan. Tele sedaj pridejo in ZAHTEVAJO da si z njimi in jih voziš okrog po pašnikih in hlevih. Madona, imamo košnjo in 3 majhne otroke ampak MI se bomo prilagajali javnim uslužbencem. Res smo vsak dan bolj socialna drzava.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine