10.9 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

Naveza Andree Prosenčeva-Kocijančič-Kučan: Udbomafijska elita, ki povsod zavzema in prevzema položaje!

S partijskimi funkcionarji je okužen tudi slovenski šport. Dober dokaz za to je naveza Tjaša Andree Prosenc, dr. Janez Kocijančič in Milan Kučan, ki pa v svojem delovanju niso pregovorno prav nič športni. To potrjuje tudi dopis z državnega tožilstva v Celovcu, ki Tjašo Andree Prosenc naziva z osumljenko. Skupaj s Petrom Krisperjem naj bi zlorabila zaupanje družine Mayer Pignatelli in si protizakonito na njuna računa v Švici prenakazala kar pol milijona evrov v gotovini, omenjeno družino pa naj bi ob tem oškodovala še za milijon evrov. Vse o milijonskih apetitih Andree Prosenčeve pa v nadaljevanju …

Ni treba vložiti ravno velikega novinarsko-raziskovalnega dela, da naletimo na fotografije, ki razkrivajo, kako povezani so Tjaša Andree Prosenc, dr. Janez Kocijančič in Milan Kučan v resnici. Andree Prosenčeva je nekdanja  umetnostna drsalka in kotalkarica, v športu pa ostaja celo na stara leta, kjer pričakovano zaseda najvišja mesta, kar ji omogoča prav naveza s starimi partijskimi funkcionarji, ki svojih položajev niti sedaj, v “penziji”, ne spustijo iz svojih krempljev. Še več, njene naveze še iz komunističnih časov ji omogočajo, da na račun Olimpijskega komiteja Slovenije (beri: na račun slovenskih davkoplačevalcev) potuje po vsem svetu. Tako ni manjkala niti na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, ta njen izlet v Južno Korejo pa so upravičili tako, da so ji dali naziv “sopredsednica hitre arbitraže, ki v 24 urah rešuje primere kršenja dopinških pravil”. Ob tem dejstvu verjetno ni nobeno naključje, da je Kocijančič v tem komiteju prav častni predsednik, kar si je zaslužil s tem, da je bil “prvi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in na tej funkciji ostal kar 5 mandatov, vse do decembra 2014, ko je bil na 34. volilni seji skupščine imenovan za častnega predsednika slovenske krovne športne organizacije”, pišejo na spletni strani omenjenega komiteja, Tjaša Andree Prosenc pa je – verjamete v naključja? – prav visoka funkcionarka v tem istem komiteju.

Več si lahko preberete TUKAJ.

 

Odgovor na članek »Naveza Andree Prosenčeva-Kocijančič-Kučan: Udbomafijska elita, ki povsod zavzema in prevzema položaje!

V članku z gornjim naslovom, ki je bil v Demokraciji.si objavljen v soboto, 9.6.2018, se je avtorju M.S. zapisalo, da »…naveze še iz komunističnih časov Andreejevi omogočajo, da na račun Olimpijskega komiteja Slovenije ( beri: na račun slovenskih davkoplačevalcev) potuje po vsem svetu. Tako ni manjkala niti na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu,…«. Omenjena trditev ni resnična. Tjaša Andree Prosenc na zimske olimpijske igre v Pjongčang ni potovala na račun Olimpijskega komiteja Slovenije, oz. na račun slovenskih davkoplačevalcev.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez
Vodja odnosov z javnostmi in mednarodne zadeve
Brane Dmitrovič

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine