9.1 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Naši viri: razvpita sodnica Vesna Bergant Rakočević, znana iz afere Patria, kandidira za funkcijo vrhovne sodnice

Po trditvah naših virov bo razvpita sodnica Vesna Bergant Rakočević, sicer žena znanega voditelja Odmevov Igorja Berganta, skoraj zagotovo kandidirala za vrhovno sodnico.

 

Kot je znano, je Bergant Rakočevićeva kot višja sodnica čestitala Barbari Klanjšek, ker je imela toliko poguma, da je leta 2013 na prvi stopnji obsodila prvaka SDS Janeza Janšo v zadevi Patria. To je storila celo preko članka v reviji Pravna praksa, kjer je podpornike Janeza Janše, ki so razglasitev sodbe z ogorčenjem in žalostjo pričakali pred sodiščem, primerjala s severnokorejskimi otroki, katerih obrazi so »spačeni v grimasi histeričnega joka ganjenosti« ob obisku njihovega voditelja Kim Džong Una. Zapisala je, da si ni mislila, da bo kdaj v živo priča histeričnemu joku ljudi prizadetih čustev do nekega politika. Svoji sodniški kolegici pa je namenila besede: »Barbara, iskrene čestitke za pogum.« S tem ji je čestitala, ker je bila pogumna in je Janšo kljub pritiskom obsodila.

In kar je škandalozno – nihče od kolegov Bergant Rakočevićeve takšnega obnašanja ni obsodil. Je pa nato o zadevi Patria višje sodišče potrdilo sodbo okrajnega sodišča. Čeprav je bila sodba kasneje razveljavljena, se dejansko nobenemu od vpletenih sodnikov ni skrivil niti las. In če bo Vesna Bergant Rakočević postala vrhovna sodnica, bo to le še dokaz več, kako skorumpiran je slovenski sodni sistem. Nagrade za opravljeno umazano delo torej prihajajo.

Naj še povemo, da smo novinarsko vprašanje, ali je Bergant Rakočevićeva res v igri za vrhovno sodnico, poslali tudi na vrhovno sodišče. Na odgovor še čakamo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine