9.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Naš odziv na »Generation Hate« oziroma »generacijo sovraštva«

Že od samega začetka je Generacija identitete tarča neskončnih kritik in sovražnosti s strani uveljavljenih medijev, ki večinoma služijo levi politični agendi. Konstantno nas prikazujejo kot zločince, spodkopavajo naše delo in obračajo naše besede. Vse to samo zato, da bi, kolikor se le da, ohromili naša prizadevanja za ohranitev varne in stabilne Evrope.

Vprašanje je seveda, zakaj? Zato, ker so pod vodstvom globalistov in vsem njihovem bogastvu ugotovili, da naše gibanje predstavlja eno največjih groženj njihovemu političnemu monopolu širom Evrope. Zaradi tega je naše gibanje tudi v državah, kjer je naša organizacija še mlada in relativno majhna (vključno s Slovenijo), dobilo nepredstavljivo medijsko pozornost.

Najnovešji napad je prišel s strani Al Jazeere, medijske hiše iz Katarja, ki odkrito podpira islamske ideje in frakcije. Ne samo, da promovira ekstremistično Muslimansko bratovščino, ampak tudi zaposluje ljudi, ki odprto hvalijo teroriste kot »arabske junake«. Kljub temu, da je bila Al Jazeera obtožena številnih neprijetnih dogodkov, ki segajo od antisemitizma do korupcije, so sovražniki Generacije identitete zlahka uporabili svoje nedavno delo brez kakršnega koli diskurza ali razprave.

Tokrat se dokumentarec osredotoča na bar »La citadelle« oziroma »Citadela« v francoskem mestu Lille. Bar sam po sebi ni del Generacije identitete, ampak samostojen bar, neodvisen od kakršnekoli politične ideologije. Zelo je znan predvsem domačinom in vanj zahajajo gosti iz različnih političnih ozadji. Tako kot katerikoli drug bar, tudi Citadela ne nadzoruje pogovorov svojih gostov oziroma strank. Stranke imajo zasebnost. Dokumentarec se večinoma osredotoča na razkritje dveh posameznikov, ki sploh nista neposredna aktivista pri Generaciji identitete. To je ključen podatek, ki dela krivico vsem članom GI, saj ima gibanje v Franciji več tisoč članov in še veliko več simpatizerjev. Po številnih mesecih dela pod krinko je Al Jazeera očitno lahko prišla le do dveh pijancev, ki sta se spuščala v nesmiselne diskurze in fantazije. Ob snemanju teh dveh posameznikov izstopata dva dogodka: Prvi je pogovor o uporabi vozila, s katerim bi napadli in ubili muslimane. Drugi je spopad na ulici, kjer ta isti posameznik potiska in (tako se zdi) udari arabsko žensko. Oba dogodka sta nesprejemljiva in ne predstavljata temeljnih vrednot in pogledov, ki jih promovira Identitarno gibanje v Franciji že skoraj 20 let. Kakorkoli, edino dejstvo v dokumentarcu je, da so ti skrajno desničarski huligani posedali v baru, ki uporablja identitarno ikonografijo. To je praktično celoten dokumentarec Al Jazeere, razložen na kratko.

Generacija identitete se ukvarja samo in izključno z metapolitiko. To v teoriji pomeni, da preden lahko vplivamo na politiko, moramo najprej poskrbeti oziroma vplivati na način razmišljanja posameznikov in posledično (kar je tudi ključno) družbe. Zato lahko sklepamo, da je kakršnakoli oblika nasilja neefektivna pri doseganju takih ciljev. Kultura, ki je sama po sebi zelo kompleksna, zahteva izredno skrbnost in diskusije, ki se osredotočajo predvsem na dolgoročne cilje. Zatorej preden si predstavljamo kakršnokoli obliko nasilja, povezano z našim gibanjem, se je treba zavedati, da naše gibanje (posledično tudi naša kultura) od tega nima nikakršne koristi. Naša organizacija skrbno pregleduje vse posameznike, ki se želijo priključiti našemu gibanju. To počnemo iz več razlogov, vendar ključna sta predvsem dva. Prvi je, ker želimo privabiti inteligentne, disciplinirane in organizirane posameznike. Drugi je, da preprečimo vstop posameznikom, ki želijo ustvariti neželeno trenje v samem gibanju. To vključuje nasilje, vandalizem, razne teorije zarote itd. Generacija identitete Slovenija je bila do tega trenutka zelo uspešna pri razkrivanju takih posameznikov in izključevanju tistih, ki so se infiltrirali v naše gibanje. Seveda je za tako veliko organizacijo, kot je GI Francija, to še veliko večji zalogaj.

V Generaciji identitete Slovenija verjamemo, da lahko le s trdim delom in absolutno predanostjo rešimo našo civilizacijo in vrednote. Mogoče so nekatere naše ideje marsikomu nedojemljive in nedopustne, vendar je še tako drzne in radikalne ideje, ki so nujno potrebne za obstoj naše kulture, mogoče izpeljati brez nasilja! Zatorej podpiramo kritike, podpiramo tudi ljudi, ki izražajo nam ne ravno naklonjeno mnenje, saj bomo le z dolgoročno diskusijo in predvsem resnico lahko rešili obstoj naše kulture. In medtem ko Al Jazeera in levo orientirani mediji izgubljajo čas z dvema obiskovalcema lokala Citadela, bodo pravi novinarji dokumentirali celoten obseg islamskega terorja po Evropi, ki je zahteval že (in jih še bo) ogromno število življenj.

Generacija identitete je torej gibanje, ki je striktno proti nasilju in šovinizmu. Je gibanje, ki gleda v prihodnost!

Maja Viher

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine