11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Narkomani in brezdelneži z Roga že našli novo tarčo domovanja?

Piše: eMaribor

Rogovci, ki so ostali brez stavbe, so našli novo tarčo. Kot se šušlja po prestolnici, naj bi bila to nekdanja stavba tovarne Saturnus v Mostah. Tovarna Saturnus novo leglo Rogovcev?

Nedavno je MOL s pomočjo varnostnikov znova prevzela v posest območje nekdanje tovarne Rog, ki so ga kar 15 let nezakonito zasedali razni alternativci, kvazi umetniki, pa narkomani, brezdomci in pijanci. Toda obstaja možnost, da bodo ti sedaj skušali nelegalno zasesti še kakšen drug prazen objekt v mestu.

Med lokacijami, ki bi lahko prišle v poštev za ilegalno zasedbo je nekdanja upravna stavba tovarne Saturnus v Mostah ob železnici. Gre za večje propadajoče poslopje brez vrat, kjer pa se že bohotijo napisi, da je tam avtonomno območje. Baje so tam tudi žimnice. Zgradba tovarna Saturnus pa je, tako kot Rog v totalnem razsulu. Je pa poslopje, enako kot je območje nekdanje tovarne Rog, v lasti MOL.

Za vsak slučaj so na občini, na lokaciji ugotovili, da v stavbi ne biva nihče. Vhodna vrata in pritlična okna pa so zaščitili, kar bo onemogočalo vstope v stavbo. A to zadevo poznamo že iz Roga. Mogoče pa bi bilo dobro, da bi se ti narkomani, brezdelneži, migranti in pijanci namesto v opuščene stavbe preselili k poslancem Levice, ki jih tako in tako obožujejo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine