16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Namestnik načelnice Generalštaba SV postal Robert Glavaš

Dolžnost namestnika načelnice Generalštaba Slovenske vojske je danes od svoje predhodnice, generalmajorke Alenke Ermenc, ki je konec novembra postala načelnica generalštaba, prevzel brigadir Robert Glavaš. Ta je v Slovenski vojski zaposlen od leta 1991, pred tem pa je vodil 1. brigado, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Brigadir Robert Glavaš se je rodil leta 1962. Na fakulteti za pomorstvo in promet je opravil specializacijo iz prometnih ved, v Slovenski vojski pa je zaposlen od leta 1991.

Kot je zapisano na spletni strani Slovenske vojske, je Glavaš doslej opravljal številne poveljniške dolžnosti, med drugim je bil poveljnik 10. motoriziranega bataljona, načelnik štaba 1. brigade Slovenske vojske, poveljnik Združenega operativnega centra in poveljnik centra za bojno usposabljanje.

Na misiji Kfor na Kosovu je sodeloval kot namestnik načelnika štaba za podporo v pokrajinskem poveljstvu sil, na misiji Isaf v Afganistanu pa kot poveljnik slovenskega kontingenta in mentor poveljnika 207. korpusa afganistanske vojske. Je prejemnik številnih medalj in priznanj, med drugim srebrne medalje generala Maistra in srebrne medalje Slovenske vojske. Z družino živi v Ilirski Bistrici.

Ermenčeva je bojni prapor Slovenske vojske in s tem funkcijo načelnice generalštaba od generalmajorja Alana Gederja prevzela 28. novembra. V nagovoru je poudarila, da bo njeno vodilo “dejanja in ne besede”, kar je tudi njeno osebno načelo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine