10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Najboljša ekipa za celotno Dolenjsko in Belo krajino – ekipa SDS

Na včerajšnji novinarski konferenci v Novem mestu so se predstavili kandidati na listi Slovenske demokratske stranke za Državni zbor RS za celotno Dolenjsko in Belo Krajino. Kandidate so prišli podpret generalni sekretar SDS Janez Mežan, predsednik sveta in poslanec SDS dr. Anže Logar pa tudi podžupan Novega mesta mag. Bojan Kekec in znano ime slovenskega turizma mag. Marjan Hribar.

 

»V Slovenski demokratski stranki smo za Dolenjsko in Belo krajino izbrali štiri kompetentne in zelo primerne ljudi, da postanejo poslanke in poslanci. Verjamem, da bodo izvoljeni in da bodo storili veliko za svoje okolje,« je uvodoma poudaril Janez Mežan. V nadaljevanju je dr. Anže Logar opozoril na nekatere izzive, s katerimi se bo prihodnja vlada, za katero verjame, da jo bo vodila SDS, morala spopasti. To so ugotavljanje, predvsem pa sankcioniranje odgovornih za bančno luknjo, pretirana birokratizacija Slovenije, ki duši naše državljane, kaos v slovenskem zdravstvenem sistemu in nepravično pravosodje. »Za uresničitev našega programa potrebujemo dobre poslance in tu pred nami so štirje dobri poslanci. Ena se je že imela priložnost izkazati v tem mandatu. Vsak izmed njih z znanjem, izkušnjami in kariero predstavlja svoj kamen v mozaiku. To so osebe, na katere lahko računamo,« je dejal dr. Logar.

V 2. volilnem okraju 6. volilne enote, ki zajema občine Mirno Peč, Dolenjske Toplice, Žužemberk, Škocjan, Šentjernej, Šmarješke Toplice in del Novega mesta, ponovno kandidira Anja Bah Žibert. V tem mandatu je v Državnem zboru delovala v petih odborih ter podala preko 200 poslanskih vprašanj in pobud, vse z namenom, da nosilci oblasti in moči slišijo glas Dolenjske in Suhe krajine. Problematika, ki ostaja tudi v prihodnje, in kateri se bo še naprej posvečala, je prav gotovo romska problematika. »Tukaj zadeve, ne samo da stagnirajo, ampak nazadujejo. Najbolj razočarana sem bila, ko sem od vlade izvedela, da država nima niti osnovnih podatkov o tem, koliko Romov je v Sloveniji, koliko je ilegalnih naselij, kolikšna je vključenost romskih otrok v šole … Zato tukaj vidim zelo pomembno nalogo tudi v prihodnjem mandatu, da naredimo korake naprej,« je poudarila. V nadaljevanju je izpostavila tudi potrebe dolenjskih občin pri obnovah ali novogradnjah vzgojno-izobraževalnih in športnih objektov, pri čemer je opozorila na nepošten odnos države, ki vse prevečkrat obljubi sofinanciranje, nato pa celotno finančno breme prepusti občinam. Anja Bah Žibert je izpostavila tudi, da bo v prihodnje marsikje potrebno zgraditi pločnike in poskrbeti za dotrajane ceste. »Pomembno pa je tudi, da država prav vsem slovenskim občinam omogoči razvoj in jim za nemoteno delovanje zagotovi primerno povprečnino. Popolnoma neprimerno je, da se je v tem mandatu povprečnina zniževala, na drugi strani pa je država od občin terjala nove obveznosti. Pri tem se je znova ustvarjala prvo in drugorazrednost. Potrebno se je zavedati, da Slovenija ni le Ljubljana,« je še poudarila. Sicer pa njeno vodilo tudi v prihodnje ostaja, da je najpomembnejši glas tisti, ki prihaja od volivk in volivcev.

V 1. volilnem okraju 6. volilne enote, to je v občinah Črnomelj, Metlika in Semič, bo barve SDS zastopala mag. Maja Kocjan, Črnomaljka, ki se je po študiju vrnila v domače kraje in si v Beli krajini ustvarila družino. »Za kandidaturo sem se odločila za to, ker je skrajni čas, da se za Belo krajino sliši več in bolj. Vse prevečkrat je pozabljena in čas je, da se nekdo z vsem srcem in vnemo zavzame zanjo,« je poudarila. Ob tem je posebej opozorila na pomanjkanje zaposlitev za mlade, zaradi česar mnogi zapustijo Belo krajino, ali celo skrivajo svojo izobrazbo, da dobijo kakršno koli zaposlitev. Sama se je vendarle odločila drugače in se sprva podala na samostojno podjetniško pot, danes pa se v službo vsak dan vozi v Ljubljano. Precej višja brezposelnost in več sto evrov nižje plače od slovenskega povprečja, predvsem pa nujnost izgradnje tretje razvojne osi v Beli krajini je tisto, na kar Maja Kocjan že dlje časa opozarja. »Čas je, da se življenje Belokranjk in Belokranjcev spremeni na bolje ter da mladi in starejši zaživijo dostojno in v sožitju,« je prepričana.

V 3. volilnem okraju 6. volilne enote, to je v Novem mestu, bo barve SDS zastopala Marjanca Antić Trščinar, poročena mati dveh otrok, maja pa se jim bo pridružil že četrti vnuk. Poklicna pot jo je zapeljala v turizem in delo z ljudmi je tisto, kar jo najbolj veseli. »Zame je uspešen dan, če naredim nekaj dobrega in če se nekaj novega naučim. Komunikacija, konstruktivni dialog in sodelovanje so merila, ki me spremljajo na moji poti, vztrajnost in borbenost pa me vodita pri mojem delu,« je poudarila. Po njenem mnenju ima stranka odličen program, v katerega iskreno verjame, ob tem pa se ji zdi izjemno pomembno, da je v programu zapisana tudi pot, kako bo SDS obljube in načrte uresničila – zaposlitve za mlade, skrb za starejše in dostojne pokojnine, pravično plačilo za delavce, nižji davki. »Novo mesto je regijsko središče in si zasluži svoj glas v Ljubljani, glas zame bo glas Novega mesta v Ljubljani,« je še dodala, zavzemala pa se bo za čim hitrejšo izgradnjo obeh obvoznic okoli Novega mesta in uspešno črpanje evropskih sredstev, ki bodo Novemu mestu koristila za nadaljnji razvoj.

V 4. volilnem okraju 6. volilne enote, ki zajema občine Trebnje, Šentrupert, Mokronog-Trebelno in Mirna, pa bo na listi SDS kandidiral Franci Kepa, 53-letni inženir, ki se kot samostojni podjetnik že več kot 25 let ukvarja s projektiranjem in načrtovanjem v gradbeništvu. Prihaja iz Trebnjega, kjer z družino živi v samem centru kraja. V prostem času se rad ukvarja s športom in vrtnari okoli hiše. »Prepričan sem, da če bom izvoljen in če bo na volitvah zmagala SDS,  bo življenje v Sloveniji veliko boljše. Žal v Sloveniji v tem trenutku vlada velika apatija. En odstotek ljudi živi dobro, preostali ne. SDS je že v obdobju 2004–2008 dokazala, da je lahko stanje v Sloveniji veliko boljše, pokojnine so takrat rasle, plače so bile višje,« je spomnil Franci Kepa. Kot poslanec se bo zavzemal za ureditev in preplastitev državnih cest, ureditev prostorske stiske nekaterih šol in vrtcev ter dokončanje industrijskih con.

V času volilne kampanje vabljeni k spremljanju spletne strani SDS www.sds.si/zate in družabnih omrežij naših kandidatov, kjer boste lahko spremljali njihove vsakodnevne aktivnosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine