7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Nadzorniki RTVS bodo Kaduncu posredovali pripombe na finančni načrt

Nadzorni svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je na sredini seji med drugim sklenil, da bodo morebitne pripombe na predlog finančnega načrta 2019 generalnemu direktorju Igorju Kaduncu posredovali do srede. Predlog predvideva okoli 3,1 milijona evrov primanjkljaja, ki ga nameravajo pokriti s prodajo Eutelsatovih delnic.

Prvi med nadzorniki Andrej Grah Whatmough je sicer na ponedeljkovi seji programskega sveta izrazil veliko zadržkov do predloga. Spomnil je, da so zahtevali pripravo finančno uravnoteženega predloga, česar pa po njegovih besedah Kadunčeva ekipa ni upoštevala.

Naslednja redna seja nadzornega sveta bo 19. decembra, ko bodo predvidoma spet obravnavali finančni načrt. Programski svetniki pa so na ponedeljkovi seji med drugim odločili, da bodo o svojem mnenju k predlogu finančnega načrta za leto 2019, ki ni zavezujoče, glasovali na naslednji seji.

Nadzorniki so na sredini seji med drugim tudi ugotovili, da je v teku realizacija sklepa, ki se nanaša na njihovo pobudo programskemu svetu za predčasno razrešitev generalnega direktorja Kadunca.

Nadzorni svet je razrešitev generalnega direktorja predlagal na seji 14. novembra. Nadzorniki Kaduncu med drugim očitajo, da jih je prepozno seznanil s sodelovanjem njegovega sina z enim izmed filmskih podjetij, ki sodelujejo z RTVS. Prav tako so mu očitali nezakonito zaposlovanje.

Kadunc pa je prepričan, da očitki nadzornega sveta “niso dovolj težki”. V odzivu je vendarle priznal nekatere nepravilnosti, a je dodal, da jih vodstvo RTVS že odpravlja. Obenem je nadzornikom očital vrsto nepravilnosti pri njihovem delu.

Končna odločitev o morebitni razrešitvi Kadunca v rokah programskega sveta, ki pa na novembrski seji o tem predlogu še ni odločal. Sklenili so le, da bodo “zadevo obravnavali po prejemu uradne pobude nadzornega sveta s podrobno obrazložitvijo in pisnega odgovora generalnega direktorja nanjo”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine