18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Nadškof Zore vabi k molitvi in solidarnosti: Vsi smo v istem čolnu

Slovenski škofje so zaradi zaostrenih razmer po posvetu s strokovnjaki določili izredne ukrepe, ki bodo v veljavo stopili opolnoči in bodo veljali do preklica. Do nadaljnjega so tako odpovedane vse svete maše, podeljevanje zakramentov, ljudske pobožnosti, župnijska praznovanja in drugi dogodki ter vsa srečanja. Duhovniki bodo svete maše po sprejetih namenih darovali izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov.

»Vsak od nas se vedno bolj zaveda odgovornosti, pred katero je postavljen«, je za naš radio dejal nadškof Zore. »In tudi ta odpoved maš z navzočnostjo ljudstva je bila sprejeta samo s tem namenom, da se upočasni epidemijo tako, da ne bo prišlo do nenadne okužitve tako velikega števila ljudi, da bi se nam zlomil zdravstveni sistem in hudo bolni ne bi mogli dobiti pomoči,« je pojasnil nadškof.

DemokracijaVabi nas, da poglobimo osebno in družinsko molitev. »Pomembno je, da se odpremo Duhu, da nam Duh pove, na kakšen način lahko v okviru možnega živimo svojo vero in pripravo na veliko noč«, je poudaril.

Ta preizkušnja nas po njegovih besedah najprej uči naše majhnosti in spoznanja krhkosti. Tako mikroskopsko majhna stvar, kot je virus, lahko ustavi ves svet. To nas uči ponižnosti, je poudaril. Obenem pa nas vabi k umiritvi in večji povezanosti z Bogom, pa tudi k solidarnosti z drugimi. »Morda lahko zdajle na poseben način spoznamo, kako smo vsi v istem čolnu in da moramo vsi zgrabiti za vesla«, še pravi nadškof Stanislav Zore, ki nas vabi, naj ta postni čas zaradi tega dogajanja postane poglobljen v doživljanju Jezusove in naše poti k trpljenju in vstajenju.

RA Ognjišče na Twitterju: Po novem bo #prenos sv. maše tudi ob sobotah – torej od ponedeljka do sobote ob 19. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri

(Vir: https://radio.ognjisce.si/)

PREBERITE tudi: Slovenski škofje: Od polnoči do preklica ne bo svetih maš

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine