22.3 C
Ljubljana
četrtek, 11 avgusta, 2022

Nadaljevanka “Erjavec se vrača”, 2. del – Tokrat pod okrilje stranke SD!

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

V prvi epizodi Erjavec se vrača se je Karl Erjavec po začasnem umiku iz politike vrnil v slogu – s porschejem, a hkrati brez podpore svojih poslancev, je kandidiral za predsednika vlade, da bi Slovenijo odrešil aktualnega premierja Janeza Janše. Podvig mu ni uspel, Erjavec pa je še pred obljubljeno konsolidacijo stranke DeSUS odhrumel v Iskratel. No, očitno si želi nazaj – a tokrat pod okrilje stranke SD, ki bi ga po enem od scenarijev postavila na mest zunanjega ministra.

Nesojeni KUL-ov mandatar Karl Erjavec se je po fiasku z nezaupnico zaposlil v podjetju Iskratel, kjer naj bi bil, kot pomočnik svojega prijatelja, direktorja Željka Puljića, zaposlen za tuje trge. A videti je, da se je bolje počutil v politiki – ne glede na to, da tudi na tem področju, vsaj v zadnjem času, ni ravno blestel. Ko se je nazadnje vrnil v politiko, je dejal, da je njegov poglavitni razlog za to konsolidacija stranke DeSUS, a je na srečo s konsolidacijo odnehal, še preden bi stranka popolnoma razpadla. Erjavec v svoji stranki ni bil več najbolj priljubljen – se je zato odločil, da bi se bilo udobno namestiti v drugo stranko?

Portal Požareport danes piše, da po njegovih informacijah obstaja več scenarijev za Erjavčevo vrnitev v politiko, drugi del. Po prvem scenariju naj bi Erjavec lobiral za prestop štajerskega dela DeSUS-a v stranko SD, on pa bi v zameno za to dobil kandidaturo za poslanca na listi SD v izvoljivem okraju. Nekdanji prvak stranke DeSUS se torej ne bi vrnil v svojo stranko, pač pa bi se tokrat kot poslanec preizkusil v bolj stabilni stranki SD – te namreč še ni imel priložnosti konsolidirati. Spomnimo, nazadnje je Erjavec na volitvah v okraju Tržič prejel le 394 glasov, zato bi morali res dobro premisliti, v katerem volilnem okraju bi se bilo tokrat varneje preizkusiti. Po drugem scenariju pa naj bi Erjavec ciljal celo višje in od stranke SD zahteval, da ga postavijo za zunanjega ministra – seveda v primeru, če bodo po parlamentarnih volitvah sploh sestavljali vlado.

Družbo Iskratel je sicer kupilo avstrijsko podjetje S&T, ki se na javnih razpisih v Sloveniji poteguje tudi za donosne državne posle, piše Požareport, ki ga ob tem zanima, kako avstrijski lastniki gledajo na najnovejše politične operacije svojega visokega uslužbenca. Vprašanje pa je tudi, ali je voditeljica stranke SD Tanja Fajon kaj zaskrbljena (tokrat bi bila skrb upravičena), da bi se Erjavec lotil konsolidacije tudi njene stranke?

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine