22.9 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Nada Brinovšek: Na kongresu Evropske ljudske stranke – Ženske bomo največ pozornosti namenile vsebinam v zvezi s položajem žensk

»Izjemno sem vesela, da bo Mednarodni kongres Evropske ljudske stranke – Ženske potekal v Ljubljani in da ga pripravljamo skupaj z ženskima odboroma NSi in SLS. Tema letošnjega kongresa bo »Najprej ženske«, je v intervjuju za Demokracijo dejala poslanka SDS in predsednica Ženskega odbora SDS Nada Brinovšek.

V petek bo v Ljubljani potekal Mednarodni kongres Evropske ljudske stranke – Ženske. Tema kongresa bo Najprej ženske. Napovedanih je več uglednih gostov, razprava bo zanimiva. Čemu boste v okviru kongresa namenili največ pozornosti?

Izjemno sem vesela, da bo Mednarodni kongres Evropske ljudske stranke – Ženske potekal v Ljubljani in da ga pripravljamo skupaj z ženskima odboroma NSi in SLS. Kot ste omenili, bo tema letošnjega kongresa Najprej ženske. V tem okviru bomo največ pozornosti namenile vsebinam v zvezi s položajem žensk v digitalni družbi in izzivom, ki jih prinaša digitalizacija skupaj z globalizacijo. Naj omenim, da bo v Ljubljano prispelo kar 65 mednarodnih delegatk, med njimi veliko vidnih in vplivnih članic z evropskega parketa. Naj omenim samo Doris Pack, dolgoletno predsednico Odbora za ženske v okviru Evropske ljudske stranke,  evropsko komisarko za digitalno gospodarstvo in družbo Mariyo Gabriel ter avstrijsko ministrico za ženske, družino in mladino Juliane Bogner Strauss. A da ne naštevam le gostij iz tujine, moram povedati, da bosta na kongresu sodelovali tudi naši evropski poslanki Romana Tomc in Patricija Šulin. Še večjo težo temu kongresu pa bo s svojo udeležbo in pozdravnim nagovorom prispeval predsednik SDS Janez Janša. 

Ali boste sprejeli kakšno resolucijo?

Kot rečeno, kongres se bo ukvarjal predvsem s položajem žensk v digitalni dobi. Zanimala nas bodo vprašanja, kot so vpliv digitalizacije  na vodstveni položaj žensk, vrzeli med ženskami in moškimi v informacijsko-komunikacijski tehnologiji, kazalniki in trendi za naprej. Obravnavale bomo tudi resolucijo z naslovom »Vloga žensk v digitalni transformaciji našega gospodarstva in družbe«, za katero sem prepričana, da jo bomo tudi sprejele.

V soboto, 24. novembra, bo zasedal splošni odbor, bodo pa tudi volitve predsednice žensk v okviru Evropske ljudske stranke in šestih podpredsednic.

(Več v reviji Demokracija.)

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine