18.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Nada Brinovšek: Koliko davkoplačevalskega denarja je šlo za neusklajeno strategijo razvoja intenzivne medicine?

Kdo so člani delovne komisije, ki je pripravila strategijo razvoja intenzivne medicine v Republiki Sloveniji? Poslanka SDS Nada Brinovšek je na ministra za zdravje Sama Fakina naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s strategijo razvoja intenzivne medicine v RS.
Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani minister!

Strategija razvoja intenzivne medicine v RS (v nadaljevanju: strategija) naj bi bil razvojni dokument, ki je nastal kot eden izmed ukrepov oziroma načrtovanih aktivnosti s ciljem, da se doseže soglasje z vsemi ključnih deležniki o spremembah, ki so potrebne za boljše odzivanje sistema zdravstvenega varstva na potrebe prebivalstva. Predlog strategije je bil pripravljen na podlagi predhodne raziskave o stanju intenzivne medicine v Republiki Sloveniji.

Dokument je sicer še v pripravi, vendar je nanj veliko pripomb. Podatki, ki so jih zbirali člani razširjenega strokovnega kolegija za intenzivno medicino, so precej neusklajeni s podatki bolnišnic (Ptuj, Brežice …).

V zvezi s pripravo strategije vas sprašujem:

1. Kdo so bili člani razširjenega strokovnega kolegija za intenzivno medicino, imenovani s sklepom ministra za zdravje 16. 4. 2015, in koliko finančnih sredstev so prejeli za opravljeno delo?
2. Kdo so bili člani širše delovne skupine, ki je pripravljala strategijo in ki so bili imenovani s strani ministrstva za zdravje v decembru 2017, ter koliko finančnih sredstev so prejeli za opravljeno delo?

Zadnje novice

Sorodne vsebine