8.1 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

Na slovenskih cestah gneča, na primorski avtocesti večkilometrski zastoj

Prva počitniška sobota mineva v znamenju gneče na cestah. Zastoji vztrajajo na ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje iz smeri Brda proti Brezovici ter naprej na primorski avtocesti med Brezovico in cestninsko postajo Log proti Kopru. Na primorski avtocesti je zaradi nesreče pred Uncem v smeri Kopra nastal več kot osemkilometrski zastoj.

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti promet oviran tudi med Vrhniko in Brezovico v smeri Ljubljane, poroča na svoji spletni strani prometno-informacijski center. Kot navaja, so gneča in zastoji prav tako na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Šmarje-Koper ter Lucija-Sečovlje.

Približno polkilometrski zastoj je nastal na koncu podravske avtoceste pred Podlehnikom proti Hrvaški. Zastoji so še na glavni cesti Podlehnik-mejni prehod Gruškovje ter na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji; tam je dolg približno kilometer. Predor Karavanke občasno zapirajo.

Na gorenjski avtocesti je zaradi prometne nesreče promet oviran tudi med priključkoma Kranj-zahod in Naklo v smeri Karavank.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Rogatec, Dobovec in Gruškovje. Najdlje je treba čakati na mejnih prehodih Dobovec in Sečovlje; na prvem pri izstopu iz države približno uro in pol, na Sečovljah pa 15 minut manj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine