13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Na seznamu pomembnih investicij 187 projektov v vrednosti 7,7 milijarde evrov

Vlada je na podlagi tretjega protikoronskega zakona danes določila seznam pomembnih investicij, ki naj bi pospešile izhod iz krize po covidu-19. Na seznamu je trenutno 187 pomembnih investicij v okvirni skupni vrednosti 7,7 milijarde evrov, vlada pa ga bo še posodabljala, je po seji vlade povedal okoljski minister Andrej Vizjak.

 

Kot je na novinarski konferenci povedal Vizjak, je na seznamu 22 okoljskih projektov v vrednosti 310 milijonov evrov ter 19 energetskih projektov v vrednosti 650 milijonov evrov. “Zelo veliko” je projektov je s področja prometa, vredni so kar 4,5 milijarde evrov. Projektov s področja regionalnega razvoja, kamor sodijo tudi projekti s področja zdravstva, šolstva in kulture, pa je za več kot dve milijardi evrov.

Prioriteta projektov bo določena glede na izvedljivost projektov in na zaprtost finančne konstrukcije, je napovedal Vizjak. O tem bo odločala posebna koordinacijska skupina.

Osnovni namen zakona in seznama projektov je pospešiti začetek izvedbe projektov, ki stojijo zaradi birokratskih zapletov, je poudaril Vizjak. Dodal je, da bo nov način dela najmanj prepolovil trajanje nekaterih birokratskih postopkov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine