11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Na rdeči orgiji privilegirane »kulturnice« Svetlane Makarovič v glavnem sive glave in nekaj mladcev, odetih v majice množičnih morilcev; fotogalerija!

Nekoč priljubljena otroška pisateljica Svetlana Makarovič je skupaj z gosti vnovič organizirala bizarno prireditev »Nosil bom rdečo zvezdo«, s katero mobilizirajo izrojeno levico na enem mestu in delijo preostali del naroda. Na Kongresnem trgu je bilo mogoče v četrtek popoldan videti kup simbolov agresorske vojske JLA, partizanskih čepic, majic s homofobi in množičnimi zločinci, manjkala pa ni niti namizna igra Postani partizan, s katero skrbijo za indoktrinacijo mladih. Med obiskovalci ni manjkal zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan, ljubljanski župan Zoran Janković ter vsi privilegiranci izrojene levice, ki kaj pomenijo.

Kljub temu, da smo nedavno praznovali 28. obletnico osamosvojitve Slovenije, pa se očitno še mnogi privilegiranci prejšnjega sistema nikakor ne morejo sprijazniti, da se je Slovenija osamosvojila in postala demokratična republika. S tem naj bi zavrgla prakse nekdanjega totalitarnega sistema, pridružila se je Evropski uniji in Natu, vendar del sil kontinuitete, demokratičnost enostavno zavrača.

Ne zna skriti sovraštva do Slovenije in do osamosvojitelja Janše

Seveda na prireditvi, kjer je nastopil tudi Tržaški partizanski Pevski Zbor Pinko Tomažič, ni bilo prostora za slovenske državne simbole, kamor sodi slovenska zastava. Makarovičeva je namreč jasno in glasno na nacionalki povedala, da ji ob državnih praznikih tudi na kraj pameti ne pride, da bi izobesila slovensko zastavo, ker države Slovenije ne spoštuje. “Mogoče jo bom kdaj izobesila, če bom dočakala, ko bom začela to državo Slovenijo spoštovati. Zaenkrat je ne spoštujem.” Slednje Makarovičeva namreč ne spoštuje zaradi kraje in kupčije z Vatikanom, odprtih vrat klerofašizmu, izbrisanih ter morilske rezilne žice na mejah, ki jo spominja na nacistične čase.

Poleg ljubezni do komunističnega sistema, pa Makarovičeva ostaja zvesta tudi svojemu sovraštvu do osamosvojitelja in prvaka SDS Janeza Janše. Šlo ji je namreč v nos, ko je druga Janševa druga vlada zaradi težke ekonomske in finančne krize najbolj oklestila privilegirane pokojnine, ki ne temeljijo na vplačanih prispevkih v pokojninsko blagajno, temveč so privilegiji, ki jih oblastna elita deli na podlagi političnih kriterijev. Ko je ostala brez 350 evrov, je v javnosti pričela z blatenjem in osebnimi napadi na tedanjega predsednika vlade Janšo. Zato kadar le ima priložnost, ga javno oblati.

Uživa podporo najbolj zapriseženih komunistov

Kljub temu, da je predsednik Foruma 21 in nekdanji predsednik republike Kučan letos dopolnil 78. let ta ne manjka na partizanskih proslavah in prireditvah, kjer ne manjkajo rdeče zvezde, saj osamosvojitev Slovenije nikoli ni predstavljala njegove intimne opcije. No, letos ga naša fotografinja ni ujela v objektiv, saj se je na prireditvi držal nekoliko bolj ob strani. No, tudi tokrat pa je Makarovičevi organizacijo dogodka omogočil razvpiti ljubljanski župan Zoran Janković (s tem si preko rdeče “elite” kupuje zaščito pri sodstvu, da ga resno ne preganja) , ki je lansko leto ob zavrnitvi zahteve za prepoved koncerta, ki jo je vložil Bojan Mohar z Inštituta za domoljubne vrednote, poudaril, da je Makarovičeva ena največjih in prepoznavnih slovenskih umetnic in da koncert nedvomno bo, ker se Ljubljana ne bo pustila ustrahovati. “Ljubljana je svobodno in demokratično mesto, mesto herojev, ki si ne pusti ustrahovanja!” Pri čemer je izpostavil, da naj bi bili partizani tisti, ki so Ljubljano 9. maja 1945 osvobodili to mesto in državo in ne kolaboranti in nacisti.

Prireditev z neprimerno totalitarno simboliko

Zaradi vprašljive vsebine dogodka so v preteklosti v Društvu MORiS Kočevska Reka pod vodstvom osamosvojitelja Antona Krkoviča že večkrat vložili zahtevo za njegovo prepoved, pri čemer so se nanašali na dejstvo, da na njem poteka evidentno poveličevanje simbola rdeče zvezde, “ki izraža vrednote, ki so nezdružljive s temeljnimi ustavnimi vrednotami, kot so človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija in vladavina prava”. Ne glede na vse doslej še niso naleteli na pozitiven odgovor. Kar pa seveda ni nič čudnega, glede na to, da komunistom samostojna Slovenija ni nikoli predstavljala intimne opcije. Kaj so si mislili ob pogledu na rdeče zvezde in petje partizanskih zborov turisti pa je seveda jasno, upamo lahko le, da bo o tovrstni sramoti, ki ne bi smela imeti mesta v 21. stoletju, izvedelo čim manj ljudi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine