24.8 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Na razpis za direktorja TV Slovenija so se prijavili štirje kandidati; že videno?

Na razpis za direktorja Televizije Slovenija so se prijavili štirje kandidati, so za STA sporočili z RTVS. Po poročanju medijev naj bi se prijavili voditeljica Miša Molk, svetovalka direktorja časnika Večer Katja Šeruga, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Zoran Medved in režiser s Koroške Uroš Zavodnik.

 

Vse štiri prijave so bile oddane pravočasno in so popolne, so navedli na Radioteleviziji Slovenija (RTVS).

Direktorja televizije ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore.

Kot so zapisali na RTVS, bo generalni direktor Igor Kadunc bodisi zaprosil za sklic izredne seje programskega sveta bodisi bo predlog dal na redno sejo, ki je predvidena za 24. september.

RTVS je 22. junija objavila nov razpis za direktorja Televizije Slovenija. Pisne prijave s priloženimi dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev je bilo treba oddati do 23. julija. Do imenovanja direktorja sicer televizijo vodi generalni direktor RTVS Igor Kadunc.

Kandidati, ki želijo biti imenovani za direktorja Televizije Slovenija, morajo imeti univerzitetno izobrazbo, aktivno morajo obvladati najmanj en svetovni jezik in imeti najmanj pet let delovnih izkušenj, imeti morajo reference o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti oziroma v dejavnostih, povezanih z javnimi glasili.

RTVS išče direktorja televizije, ker je Ljerka Bizilj 4. junija predčasno končala direktorski mandat. Prvi razpis za njenega naslednika je bil objavljen spomladi, nanj pa sta pravočasno prispeli dve popolni prijavi – donedavne urednice televizijskih dnevnoinformativnih oddaj Mojce Šetinc Pašek in odgovornega urednika televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Zorana Medveda.

Generalnega direktorja Kadunca očitno ni prepričal nobeden od njiju, namesto tega pa je skušal pridobiti soglasje programskega sveta, da bi za v. d. direktorja imenoval odgovornega urednika prvega programa nacionalnega radia Andreja Stoparja. Toda programski svet ni dal soglasja.

Zanimivo je, da je nekdanja varuhinja pravic gledalcev Miša Molk že v preteklosti poskušala priti na funkcijo direktorice TVS, večkrat se je za funkcije potegoval tudi Zoran Medved.

Zadnje novice

Sorodne vsebine