10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Na pokopališču Pobrežje in Dobrava grozi grozi odvzem grobnih mest. Preverite seznam!

Zaradi pomena, ki ga imajo pokopališča za našo družbo, upravljavci vsako leto vlagajo veliko sredstev v ohranjanje in osveščanje o kulturni dediščini, uporabo okolju prijaznih tehnologij, posodobitve in obnove infrastrukture.

 

Postopki za odvzem grobnih mest

Eden izmed virov financiranja infrastrukturnih projektov pokopališča predstavljajo tudi grobnine, to so bile prej imenovane najemnine grobov. Primerjalno gledano so grobnine v mestu Maribor med najnižjimi v Sloveniji. Pri določanju višine grobnine se namreč še vedno močno upošteva socialni vidik, so sporočili z Pogrebnega podjetja Maribor. V Pogrebnem podjetju Maribor so zaključili aktivnosti glede izdaje položnic in prav v teh dneh se položnice vračajo najemnikom. Skladno z njihovo večletno prakso, bodo tudi pred letošnjimi prazniki na grobna mesta namestili obvestila najemnikom. Takšnega načina obveščanja se poslužujejo, ko skušajo stopiti v stik z obstoječimi najemniki ali svojci tistih grobnih prostorov, za katere se pošta vrača z oznako, da so najemniki neznani, preseljeni ali umrli.

Oznake grobnih mest, za katera se je začel postopek odvzema, so javno objavljena na spletni strani Pogrebnega podjetja Maribor, info točkah pokopališč Pobrežje in Dobrava, lahko pa jih dobite tudi po telefonu ali osebno v pokopaliških pisarnah obeh pokopališčih. Istočasno so na grobna mesta nameščena obvestila o začetku postopka odvzema grobnega mesta.

Seznam grobnih mest na pokopališču Pobrežje in na pokopališču Dobrava, za katera je bil začet postopek tudi TUKAJ!

vir: Maribor.info

MG

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine