15.7 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Na pogajanjih peterice strank z Levico naj bi se zatikalo

Levica nadaljuje koalicijska pogajanja s peterico strank pod vodstvom prvaka LMŠ Marjana Šarca. Na pogajanjih, ki potekajo za zaprtimi vrati, se po nekaterih neuradnih informacijah zatika, saj naj peterica sredinskih strank Levici ne bi popuščala pri nekaterih njihovih ključnih zahtevah, poroča STA. 

Tako naj LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS ne bi pristale na zvišanje minimalne plače ter dvig davka na dobiček podjetij. Prav tako naj bi vztrajale pri povečanju BDP za vojsko in zagotovitvi sredstev za izgradnjo dveh srednjih bataljonskih bojnih skupin v vrednosti 1,2 milijarde evrov. Po neuradnih podatkih peterica ne popušča niti pri vprašanju privatizacije in prodaje NLB.

Predstavniki šestih strank so za skupno mizo znova sedli po današnji seji izvršnega odbora Levice, ki je sklenil, da koalicijska pogajanja s potencialnimi partnerji nadaljuje, čeprav naj bi bila razhajanja med njimi tudi po nedeljskih maratonskih pogajanjih še vedno velika.

Izkupiček današnjih pogajanj bo Levica znova pretresala v torek, ko se bo najprej sestal izvršni odbor, nato pa še svet stranke. Pred morebitnim podpisom koalicijske pogodbe bi morala Levica izpeljati še notranji referendum, na katerem bi se o vstopu v koalicijo lahko izrekli vsi člani stranke.

Zadnje novice

Sorodne vsebine