12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Na Počku danes poteka mednarodni tečaj za usmerjevalce združenih ognjev

Danes in v sredo se bodo na osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna usposabljali slušatelji mednarodnega tečaja za usmerjevalce združenih ognjev. Šesttedenski tečaj, ki se ga udeležujejo pripadniki oboroženih sil iz sedmih partnerskih in zavezniških držav ter Slovenske vojske, sicer poteka še do 19. aprila.

 

Letala bodo območje vadišča v Postojni preletavala v intervalih, in sicer danes med 8. in 18. uro ter v sredo med 8. in 20. uro, so sporočili iz Slovenske vojske. Usposabljanje bodo podpirali 152. letalska eskadrilja s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik in pripadniki artilerijskih enot Slovenske vojske z minometi.

Slovenska vojska po vzpostaviti akreditirane, regionalne in večnacionalne Šole za usmerjevalce združenih ognjev letos izvaja že 6. mednarodni tečaj. Na teoretičnem delu slušatelji pridobijo znanje za izvajanje nalog usmerjevalca, v praktičnem delu na terenu pa pridobljeno znanje preverjajo z usmerjanjem zrakoplovov Slovenske vojske in zavezništva ter drugih oborožitvenih sistemov.

Tečaj tokrat prvič vključuje tudi usposabljanje na novem taktičnem simulatorju, kjer bodo slušatelji izvajali naloge v zahtevnejših in kompleksnejših scenarijih. Na simulatorju bodo tečajniki opravili del obveznega usposabljanja in na ta način zmanjšali terensko delo in samo obremenitev okolja, so še zapisali v sporočilu za javnost.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine