15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Na Počku bo od danes do četrtka potekalo usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske v Postojni se bodo od danes do četrtka usposabljali usmerjevalci združenega ognja iz enot Slovenske vojske in sedmih zavezniških tujih oboroženih sil v okviru mednarodnega šesttedenskega tečaja. Piloti bodo v času usposabljanja vadišče preletavali vsak dan.

Letala bodo območje vadišča v Mirnski dolini preletavala v intervalih danes od 9. do 16. ure in v četrtek od 16. do 20. ure. V sredo pa bo usposabljanje potekalo na osrednjem vadišču v Postojni od 16. do 18. ure. Letenje bo potekalo v navedenih dneh z intenzivnostjo do dveh letal pilatus PC-9 M hudournik.

Z ministrstva za obrambo so sporočili, da bodo pri usposabljanju upoštevali zakonska določila in druge predpise, ki urejajo letenje na nizkih višinah z letalniki Slovenske vojske. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji. Usmerjevalci združenega ognja bodo usposabljanje na javnih površinah zunaj vadišč Slovenske vojske izvajali brez uporabe orožja, streliva ali drugih vadbenih sredstev, so še sporočili

Zadnje novice

Sorodne vsebine