15.9 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Na nasprotnih bregovih: Fajonova v Bruslju navdušena nad sredstvi za migrante, župan Emil Rojc za čiščenje nesnage, ki jo puščajo migranti!

“V Občini Ilirska Bistrica smo v letu 2019 očistili deset ton, v letošnjem letu pa 11 ton odpadkov, ki so jih v naravi pustili nezakoniti migranti. In mi se borimo proti napotitvi vojske na mejo in proti nakupu opreme za Slovensko vojsko. Na krasu bi rekli: “Ma ke mo…”, se je na Twitterju odzval župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ko je izvedel, kako je Tanja Fajon v Evropskem parlamentu navdušena nad novim paketom sredstev za učinkovito upravljanje z migracijami. 

 

Županu Ilirske Bistrice Emilu Rojcu, se je od srca odvalil kamen, ko je Tanja Fajon na svoji spletni strani in družbenih omrežjih sporočila, da so v Evropskem parlamentu za države članice, za obdobje naslednjih sedmih let izpogajali skoraj deset milijard evrov za migracijske izzive. Kot je ob tem navedel že omenjeni župan so v Občini Ilirska Bistrica v letu 2019 očistili deset ton, v letošnjem pa kar enajst ton odpadkov, s katerimi so ilegalci posvinjali okoliško naravo. Obenem se je razburil nad uradnim stališčem svoje politične stranke, ki se bori proti napotitvi vojske na mejo ter proti nakupu opreme za vojsko.

Očitno Fajonova v resnici ne razume kaj je nujno potrebno za lokalno skupnost, saj sredstva v resnici niso namenjena čiščenju in odvažanju smeti ter nujni postavitvi ustrezno opremljene vojske na meji. V centrali stranke se namreč borijo proti dodatnemu, nujno potrebnemu denarju za slovenske oborožene sile ter za še bolj porozno zeleno mejo, brez vojske in bodeče žice. Takšna pravila naj bi veljala za prvorazredne ilegalce, medtem ko moramo običajni smrtniki na uradne kontrolne točke, z veljavnimi dokumenti in celo z negativnimi izvidi za covid-19. Vendar pa nek salonski socialist tipa Fajonove takšnega prepričanja tako ali tako ne razume drugače kot “fašizem”. Župan je zato iz Ljubljane že slišal, da je “fašist”, saj si bližnjo slovensko-hrvaško mejo želi temeljito zavarovati, obenem pa jasno nasprotuje tudi postavitvi sprejemnega centra za migrante. Vendar pa zmerljivke in grožnje z izključitvijo niso letele le iz centrale, ampak tudi iz osrednjih slovenskih medijev, kot je na primer Večer.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine