12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Na mejnih prehodih že čakalne dobe

Končujejo se velikonočni prazniki in na mejnih prehodih s Hrvaško se že pojavljajo čakalne dobe pri vstopu v Slovenijo. Trenutno najdlje čakajo osebna vozila na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer eno uro in 15 minut, avtobusi pa eno uro. Čakalne dobe so tudi na mejnih prehodih Jelšane, Dragonja in Obrežje.

Na mejnem prehodu Jelšane za vstop v Slovenijo osebna vozila čakajo pol ure, na prehodih Dragonja in Obrežje pa po 20 minut, kažejo podatki na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste, objavljeni ob 9.45.

Na prometno-informacijskem centru sicer danes predvsem popoldan in tudi v torek pričakujejo močno povečan promet iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujejo na primorski in dolenjski avtocesti proti Ljubljani ter na gorenjski avtocesti do Karavank.

Na agenciji za varnost prometa so opozorili, da je med podaljšanim prazničnim koncem tedna zaradi sončnega vremena in višjih temperatur na cestah tudi več motoristov, kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. Zato pozivajo k največji možni stopnji previdnosti in strpnosti. Človeški faktor je namreč ključen za varnost v prometu, a obenem izjemno nepredvidljiv, dodajajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine