5.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Na koncertu Klic dobrote za družine v stiski zbrali 228.684 evrov, zbrane nagovoril tudi papež

Na jubilejnem 30. koncertu Klic dobrote, ki je potekal pod geslom Slišim te, je Slovenska karitas za pomoč družinam v stiski do konca koncerta zbrala 228.684 evrov. Koncert je letos zaradi epidemije potekal v Studiu 1 TV Slovenija, zbrane pa je preko video prenosa nagovoril tudi papež Frančišek, ki je Slovence pozval k enotnosti.

Papež se je Slovenski karitas ob 30-letnici zahvalil za njeno delo, Slovence pa je pozval k enotnosti. “Naj letošnji klic dobrote naredi še korak naprej tudi za edinost v Cerkvi in v vašem narodu,” je dejal papež. “Kjer ni edinosti, dragi bratje in sestre, ni Gospodovega duha,” je dejal in dodal, da “ne smemo biti sektaški in drug zoper drugega”.

Na koncertu so nastopili Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček in Gašper Rifelj. Dogodek sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Scenarij za koncert je pripravil Franci Trstenjak, režijo pa Tomaž Švigelj. Koncert so popestrili tudi z nekaj zanimivimi posnetki nastopov iz preteklih koncertov, ki so doslej potekali v Celju.

Tako kot pretekla leta, bodo sredstva za družine v stiski zbirali tudi še po današnjem koncertu in sicer do konca decembra. V letošnjem letu bo ta pomoč zaradi posledic epidemije še toliko bolj potrebna, poudarjajo na Karitas.

Koncert je sicer potekal v sklopu letošnjega Tedna karitas, ki poteka ta teden. Z njim organizatorji obeležujejo 30-letnico organizirane oblike delovanja Karitasa v Sloveniji. Ob tem se želijo tudi zahvaliti 11.000 prostovoljcem, ki v 465 župnijskih Karitas vsako leto opravijo prek pol milijona prostovoljnih ur za ljudi v stiski.

“Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo na telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na: Slovensko karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, namen: Klic dobrote, Koda namena:CHAR, Sklic: 00 3514.

Iskrena hvala vsem za solidarnost!” 

Zadnje novice

Sorodne vsebine