4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na cestah že v jutranjih urah gostejši promet

Že jutranje ure so na slovenske ceste prinesle gostejši promet. Na koncu podravske avtoceste pri Podlehniku proti Hrvaški je po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste nastal 2,5-kilometrski zastoj. Voznikom zato priporočajo prestop meje na mejnih prehodih Zgornji Leskovec, Zavrč ali Središče ob Dravi.

Na štajerski avtocesti pred zaporo pri priključku Šentjakob proti Mariboru je zastoj dolg en kilometer. Gostejši promet je tudi na cestah Šmarje-Dragonja, Podgrad-Starod in Podlehnik-Gruškovje, poroča Sta.

Prometno-informacijski center poroča tudi o čakalnih dobah na mejnih prehodih Dragonja, Podgorje, Starod, Obrežje, Rogatec, Dobovec in Gruškovje. Osebna vozila na izstop iz Slovenije na prehodu Gruškovje čakajo uro in 45 minut, na prehodih Rogatec in Starod po uro in 15 minut, na prehodu Podgorju eno uro ter na prehodu Dobovec 45 minut.

Za vstop v državo je treba čakati le na prehodu Gruškovje, in to 20 minut.

Sicer je zaradi počitnic po Evropi vse konce tedna v avgustu na cestah pričakovati povečan promet, predvsem med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh.

Zadnje novice

Sorodne vsebine