13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Na čelo agencije za raziskovalno dejavnost človek, ki je leta 2008 kandidiral za propadlo LDS? Podpira ga nekdanji poslanec te stranke, ki je sedaj dekan mariborske fakultete za naravoslovje

»Upravni odbor ARRS je na 10. redni seji dne 28. 9. 2020 kot najbolj strokovno usposobljenega kandidata za zasedbo delovnega mesta direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije izbral prof. dr. Roberta Repnika. Upravni odbor agencije bo izbranega kandidata predlagal Vladi Republike Slovenije v imenovanje za direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije,« je eden najnovejših zapisov na spletni strani Fakultete za naravoslovje in fiziko mariborske univerze.

 

»Robiju bomo čestitali takoj po imenovanju s strani Vlade RS, v tem trenutku pa mu z zadovoljstvom želimo vse dobro in veliko uspehov pri novih izzivih,« so še zapisali njegovi sodelavci s fakultete, kjer je Repnik sicer izredni profesor.

Čeprav na prvi pogled kaže, da gre za povsem nepolitični izbor, zgolj na podlagi strokovnih meril, pa ni mogoče spregledati, da je Repnik leta 2008 kandidiral za poslanca na listi LDS in sicer v Dravogradu. Ob tem velja spomniti, da je bil takrat v isti stranki politično aktiven tudi dr. Mitja Slavinec, sedaj dekan fakultete, na kateri deluje Repnik.

ARRS sicer za zdaj kot v. d. vodi dr. Blaž Zmazek, ki pa se je v zadnjem času znašel v središču finančnega škandala, saj naj bi sodeloval pri dodelitvi sredstev za dr. Rada Bohinca, sicer vidnega člana SD in dvakratnega ministra (v devetdesetih je bil najprej minister za znanost in tehnologijo). Bohinc je bil tudi rektor Univerze na Primorskem ter dekan FDV. Zlorabo pri dodelitvi sredstev je javno razkril dr. Rok Snežič, ki se mu skušajo glasila globoke države sedaj za to maščevati.

Reklamni spot za Repnika kot kandidata LDS si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine