9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Muslimanski portal Islam.si medijsko napadel Nova24TV, da spodbujajo grožnje proti muslimanom, ta jim odgovarja: Še naprej bomo opozarjali na probleme migracij in nevarnosti islamskega radikalizma!

Medijski imperij Nova24TV je nastal kot protiutež mainstream medijem z namenom, da poroča o tem, kar mainstream mediji radi zamolčijo. Nič čudnega ni, da gre njihovo poročanje brez dlake na jeziku nekaterim zelo v nos. To dokazuje tudi članek na spletni strani islam.si z naslovom “ŠOKANTNO! Nova24 spodbuja in tolerira grožnje proti muslimanom”, čigar avtor je podpisan z imenom: Muslimani v Sloveniji.

 

V članku uvodoma podajajo prepričanje, da se pojavlja vedno večja nestrpnosti do muslimanov, pri čemer dodajajo: “Mediji, kot je npr. Nova24, se vsekakor ne zavedajo možnih posledic svojega neumornega podpihovanja sovraštva, kajti še več, sami tolerirajo in ne cenzurirajo komentarjev, v katerih se odprto grozi muslimanom. Je že več kot očitno, da v tem primeru gre za javno spodbujanje sovraštva in nasilja.”

Vprašanje časa naj bi bilo, kdaj se bo nekdo fizično spravil na sprehajajočo se žensko v hidžabu

V pisanju Nova24TV nadalje označujejo celo kot “pol-medij”, kjer se “neprestano poslužujejo žaljivih izrazov, psovk, bolje rečeno imajo nekakšno uličarsko obnašanje, ki ‘odlikuje’ primitivnega in nezrelega človeka oziroma nekoga, ki je nesposoben za vodenje normalnega dialoga”. Ob tem pa dodajajo, da je potrebno te grožnje vzeti zelo resno, kajti po njihovo gre samo za vprašanje časa, kdaj se bo nekdo fizično spravil na sprehajajočo se žensko v hidžabu.

Pri Nova24TV so najprej poudarili, da spoštujejo versko svobodo in različnost, med drugim tudi muslimansko vero. “Toda nikoli ne bomo molčali, ko gre za nevarnosti radikalnega islama in z njimi povezanih težav, ki smo jim priča z vse večjim prihodom migrantov z bližjega vzhoda. Kot kaže, avtorja članka moti, da že vse od migrantske krize dalje ekonomskih migrantov ne imenujemo begunci – tako kot jih ostali mainstream mediji -, čeprav je med terminoma gromozanska razlika. Prav tako brez zadržkov poročamo o posledicah migrantske krize, čemur pa se zopet mainstream mediji izogibajo,” so zapisali na Nova24TV in dodoli, da njihovim bralcem in gledalcem pač ne mečejo peska v oči s poročanji v stilu: “Prišlo je do prometne nesreče, v kateri je voznik zapeljal v sprehajalce.”

“Mi brez zadržka zapišemo, da je musliman odgovoren za terorističen napad, ko ga ta zakrivi, medtem ko se mainstream mediji na drugi strani temu izogibajo, čeprav naj bi bilo njihovo poslanstvo objektivno poročanje. Seveda pa je ob tem potrebno poudariti, da se poroča o tem zato, ker je oseba zakrivila teroristični napad ali kaznivo dejanje, ne pa zato, ker je musliman! Izkušnje iz tujine kažejo, da so radikalni muslimani odgovorni za porast nasilja in kriminalnih dejanj v okolju, kamor se naselijo. Nimajo namreč prav nikakršnega namena, da bi se asimilirali, zato ne čudi, da po Evropi nastaja toliko getov, kamor si upajo vstopiti zgolj specialci,” so zapisali na spletni strani Nova24TV.

Islamska oblačila so znak radikalnega islama in zatiranja žensk

“Slovenija tako druge države Evropske unije ni imuna na prihod migrantov, ki si želijo lagodnega življenja, zato tudi poročamo o prihodih le-teh in z našimi bralci in gledalci delimo vsebino policijskih poročil o nezakonitih prestopih državne meje. Lahko si mainstream mediji še tako zatiskajo oči pred resnico, dejstvo pa je, da ljudje med opravljanjem vsakodnevnih obveznosti opazijo vedno več nezakonitih migrantov in muslimank, ki se naokrog sprehajajo zakrite v burke in hidžabe. Ta oblačila so namreč znak radikalnega islama in zatiranja žensk. Številni ljudje so ob pogledu na zakrite ženske prestrašeni, saj ni mogoče z gotovostjo vedeti, če se morda pod pokrivalom ne skriva moški ali celo potencialni terorist. Glede na to, da se od državljank in državljanov pričakuje zmožnost identifikacije, ni čudno, da je vedno več ljudi, ki imajo dovolj, da so državljani deležni drugorazrednosti. Prav občutek drugorazrednosti v lastni državi pa je razlog za to, da se na družabnih omrežjih pojavljajo fotografije rjuharic v termah, jezerih in trgovinah (skratka, na javnih mestih),” še menijo na Nova24TV.

 

Foto: Facebook

Razkrili so identiteto ženske, ki je fotografirala zakrito muslimanko v trgovini

In še: “Spletno stran islam.si omenjene fotografije zelo motijo. Namreč, glede nedavno objavljenih fotografij muslimanke v trgovini Mana v Logatcu so se kritično spravili nad avtorico, ki si je drznila fotografijo objaviti, saj naj bi ta s tem povzročila napad na njeno čast. Šli pa so celo tako daleč, da so se spustili v odkrivanje njene identitete in na strani objavili njeno fotografijo! A to pa po njihovo naj ne bi izzvalo sovraštva muslimanov, ki prebirajo njihov portal? Zanimive pa so med drugim njihove navedbe, da se ženske ne zakrivajo zaradi moža, ampak zaradi tega, ker jih tako poučil njihov Stvarnik.

Kakorkoli, naravnost nesprejemljivo je, da se medij, kot je naš, označuje kot “pol-medij”, ki spodbuja sovraštvo do muslimanov. Nismo mi tisti, ki so odgovorni, da prihaja do porasta nasilja in terorističnih napadov, v katere so večinsko vpleteni muslimani, ki so v Evropo prišli pod pretvezo begunske krize. Poročamo zgolj o dejstvih in to brez cenzure, pri tem pa nikomur ne grozimo s smrtjo – komentarji bralcev namreč ne izražajo tudi mnenja medija!” so jasni pri Nova24TV.

H. M./Nova24TV

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine