24.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Močno neurje z orkanskim vetrom povzročalo številne nevšečnosti na Severnem Primorskem

Piše: C. R.

Po poročanju Policijske uprave Nova Gorica je na območju Severne Primorske danes v zgodnjih jutranjih urah divjalo močno neurje z orkanskim vetrom, ponekod je padala tudi toča, neurje je zajelo predvsem območja v Zgornjem Posočju (Bovško, Kobariško in Tolminsko). 

Zaradi naravne ujme so poleg policistov z območja PU Nova Gorica posredovale številne gasilske enote, civilne zaščite in delavci rednega vzdrževanja cest, ki na cestahodstranjujejo številna podrta drevesa in odpravljajo posledice nočnega neurja. Materialna škoda je nastala tudi na posameznih stanovanjskih objektih, cestni promet pa je še vedno oviran predvsem na cesti Kobarid–Bovec.

Posledice neurja na cesti med Kobaridom in Bovcem. (Foto: PP Bovec)

Prav tako je bila Policija danes, 13. julija ob 2.45, obveščena, da je nočno neurje z orkanskim vetrom v planinskem taboru v Čezsoči poškodovalo šotorišča. V omenjenem taboru je bilo skupno 65 otrok in 15 odraslih spremljevalcev, policisti PP Bovec pa so gasilcem PGD Bovec nudili pomoč pri prevozu udeležencev tabora na varno v gasilski dom v Bovec. Močan veter je v vasi Čezsoča odkril tudi več streh stanovanjskih hiš in ostrešjeobjekta čistilne komunalne naprave. Prav tako so policisti PP Tolmin pomoč nudili gasilcem pri prevozu večjega števila skavtov, ki so taborili na območju Zatolmina, na varno v tolminski gasilski dom, kjer so prenočili.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine