17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Mobing na ministrstvu, ki ga obvladuje SD – Trije piarovci zaradi nečloveškega ravnanja dr. Jerneja Pikala bežijo!

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport nenadoma zapuščajo trije člani izmed štirih ekipe stike za javnostjo. V današnjih medijskih zapisih so se razširile vesti, da je za odhod omenjene trojice kriv mobing nadrejenih na ministrstvu. Mobing bi naj po neuradnih informacijah izvajal vodja kabineta na ministrstvu, Tit Neubaer, za kar naj bi vedel tudi dr. Jernej Pikalo. Gre že za drugi primer mobinga v času vlade Marjana Šarca na ministrskem resorju, ki ga obvladuje stranka Socialnih demokratov.

 

Po poročanju STA zapuščajo ministrsko ekipo Sebastijan Magdič, Katja Križnar in vodja stikov z javnostjo na MIZŠ Tina Hrastnik. Odzvali so se tudi pri MIZŠ. Po poročanju nekaterih slovenskih medijev bi naj omenjeno trojica doživljala mobing s strani Tita Neubaerja. Morali so delati izven delovnega časa, od jutra do večera, čez vikende, brez ustreznega plačila. Po poročanju slovenskih medijev je odhod treh svojih službenih kolegov potrdila tudi Tina Hrastnik. Več ni želela pojasnjevati zaradi zaščite svojih interesov in interesov kolegov, ki po neuradnih informacijah želita še naprej delati v javni upravi, medtem ko naj bi Hrastnikova odhajala v gospodarstvo. Vsi trije pa so z odhodom ministra seznanili že pred “krompirjevimi” počitnicami. Odzvali so se tudi že nekateri vodilni uradniki iz ministrstva.

Tit Neubaer, vodja kabineta ministra Pikala. Ali je res izvajal mobing nad svojimi podrejenimi?(Foto: STA)

Tit Neubaer, vodja kabineta ministra Pikala. Ali je res izvajal mobing nad svojimi podrejenimi?(Foto: STA)

Generalni sekretar na MIZŠ Mitja Blagajne pa je v odzivu na medije povedal, da z omenjeno trojico niso našli skupnega jezika glede plačila dodatnega dela. Na kongresu Socialnih demokratov pa je očitke o mobingu zavrnil tudi šolski minister Jernej Pikalo.

Odhajajoča Tina Hrastnik in Sebastijan Magdič. (Foto: STA)

Odhajajoča Tina Hrastnik in Sebastijan Magdič. (Foto: STA)

Ali se bodo za nova tri delovna mesta v službi stikov z javnostjo MIZŠ borili novinarji režimskih medijev?
Skrajno nenavadno je, zakaj na ministrstvu sploh potrebujejo štiri predstavnike stike z javnostjo. Vprašanje je,  ali je obseg dela res tako velik, da potrebujejo toliko dodatnega kadra. Kdo naj bi piarovce nadomesti, ni jasno, a glede na zadnje serijske prestope režimskih novinarjev iz televizijskih hiš v službe za odnose z javnostmi vladnih strank, je to nova priložnost za družbeno politične delavce, da se prijavijo za mikavno ministrsko službo.

Poslali smo tudi vprašanja na MIZŠ, vodji kabineta Titu Neubarju in službi stikov z javnostjo na omenjem ministrstvu:

1. Ali je dejansko vzrok, da so morali omenjeni zaposleni zapuščajo ministrstvo zaradi nehumanega obnašanja do svojih podrejenih vodje kabineta, Tita Neubaerja?
2. Ali so pogoji za zaposlene v službi stike z javnostjo resnično slabi?
3. Zakaj si je omenjena trojica kar naenkrat našla oziroma prosila za namestitev na druga delovna mesta v javni upravi?

Na odgovore še čakamo.

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine