12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Mladi se bodo na Stični mladih tokrat srečevali po vsej Sloveniji

V 30 krajih po Sloveniji bo danes potekalo srečanje katoliške mladine Stična Mladih, ki bo tokrat potekalo pod geslom Vstani. Za razpršeno organizacijo dogodka so se organizatorji odločili zaradi epidemije, bosta pa dogodkom na vseh lokacijah skupna maša in ogled posnetka koncerta. Na nekaterih lokacijah pričakujejo tudi več kot 150 mladih.

Koordinator Stične mladih Jure Jevšenak je na ponedeljkovi novinarski konferenci pojasnil, da so na novo letos združili dopoldanske programe in slavilni koncert, s katerim mladim želijo podati bistvo letošnjega dogodka. Oboje so sicer posneli vnaprej in bo mladim in njihovim voditeljem na voljo tudi po dogodku.

Osrednji del programa bo po besedah Jevšenaka maša, ki jo bodo obhajali na vseh lokacijah. Kdor je ne bi mogel spremljati v živo, bo imel možnost ogleda prenosa maše iz Stične, ki jo bodo predvajali preko Youtube kanala Stične mladih in televizijskega prenosa programa Eksodus.

Geslo letošnje Stične mladih je Vstani. Z njim so po besedah direktorja Katoliške mladine Matevža Mehleta želeli nagovoriti konkretne probleme današnjih mladih. “Raziskave kažejo, da je danes v primerjavi z desetimi leti nazaj mnogo večji odstotek mladih, ki trdijo, da v življenju sploh ne vidijo več nobenega smisla,” je opozoril Mehle. Kot je dodal, želijo vsem tem in drugim, ki iščejo v življenju smisel, oznaniti, da je smisel življenja v Bogu.

Lokacije letošnje Stične mladih so po zagotovilih organizatorjev enakomerno razporejene po vsej državi, njihov seznam je na voljo tudi na spletni strani sticna.net. Največ mladih naj bi zbralo na lokacijah v Stični, Kranju in na ljubljanskem Viču. Na vsako od teh lokacij naj bi prispelo po več kot 150 mladih, na ostalih pa je prijav manj. Je pa udeležbo na dogodku v Stični potrdil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Srečanje Stična mladih z izjemo leta 1999, ko je Slovenijo obiskal papež Janez Pavel II., poteka neprekinjeno od leta 1981.

Zadnje novice

Sorodne vsebine