25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Mirko Merzel: Imam čut do sočloveka in narave, to je adut, na katerega stavim svojo vizijo in delo

Mirko Merzel, bo na letošnjih lokalnih volitvah kandidiral za župana občine Ig, in sicer kot kandidat Slovenske demokratske stranke (SDS).

Gospod Mirko Merzel, kako bi se našim bralcem na kratko predstavili?

Sem Mirko Merzel, rojen leta 1971 in sem od malih nog odraščal na Igu. Sem poročen in oče petih otrok. Po poklicu sem sistemski inženir za sisteme UNIX v podjetju IBM. Delovne izkušnje sem si čez leta nabral na izobraževanjih v ZDA in v več evropskih državah. Po pridobljenem znanju sem tudi sam izvajal izobraževanja na mednarodnih tečajih s področja UNIX tehnologije-programiranja. Moj vsakdanjik poteka v mednarodnem timu (s sodelavci iz različnih dežel Evrope), kjer delo poteka izključno v angleškem jeziku.

Kako preživljate svoj prosti čas?

V prostem času sem član lovskega društva, gasilskega društva, kulturnega društva in skavt. Skavti so tudi vsi moji otroci. Že osemnajsto leto sem zborovodja Moškega pevskega zbora Ig in peto leto otroškega pevskega zbora Martinov zbor. Končano imam orglarsko glasbeno šolo, igram klavir in orgle. Ker rad delam z mladimi, sem večkat vodil skupine mladih, s klavirjem spremljal na valeti osnovnošolce, ter zaigral na koncertih spremljavo mladim inštrumentalistom ali pevcem. Rad priskočim na pomoč z inštrukcijami iz matematike in fizike osnovnošolcem ali dijakom, napišem kakšno skladbo ali za hobi obnovim kakšen oldtimer. Večkrat se s svojimi starodobniki udeležim oltdimerskih prireditev. Doma imamo kmetijo, na kateri si pridelamo hrano za lastno uporabo od mesa, mleka, skute, sira in jogurta do kruha in ostale zelenjave. S tem skušam otrokom zagotoviti kakovostno hrano in jim privzgojiti ljubezen, spoštovanje do narave in doma pridelane hrane.

Kandidirate za župana občine Ig. Imate vizijo o razvoju in napredku občine Ig?

Ker so bili moji predniki Ižanci, sem se že od malih nog potikal po Mahu, Pungartu, Mateni ali Iškem vintgarju … Od takrat do danes opazim velik napredek, ki je gotovo sad dela občanov in naših prispevkov v občinski proračun, ter uspešna koordinacija njihove porabe. Vsekakor je začeta dela treba dokončati, predvsem pa prisluhniti novim potrebam in sredstva vložiti v reševanje najbolj perečih težav. Gospodarna raba naših sredstev bo temelj naše občinske ekonomije. S timskim delom se srečujem na vsakem koraku, zato vem, da mi delo na občinski upravi in z občinskim svetom ne bo predstavljalo ovir. Imam čut do sočloveka in narave, to je adut, na katerega stavim svojo vizijo in delo. Prepričan sem, da je čas za novo pot, ki jo bom sprejel pogumno in z veliko odgovornostjo ter čutom za sočloveka.

Vir: portal-os.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine