20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Ministrica Jaklitscheva sprejela škofa Jamnika

Piše: C. R.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je danes srečala s pomožnim škofom msgr. dr. Antonom Jamnikom, novim odgovornim za Slovence v zamejstvu in po svetu pri Slovenski škofovski konferenci.

Ministrica dr. Jaklitsch je škofa Jamnika seznanila s stanjem pri Slovencih  zamejstvu in po svetu, zlasti v Kanalski dolini in Porabju ter v Argentini. Gre za območja, kjer si slovenske skupnosti v svoji sredi želijo tudi slovenskega duhovnika. Župnijsko občestvo je namreč pomembno vezivo za slovensko skupnost, prek katerega ohranjajo slovenski jezik in kulturo. Zato je ministrica škofu Jamniku položila na srce željo Slovencev v zamejstvu in po svetu, da bi jim Cerkev na Slovenskem prisluhnila v njihovi potrebi po duhovni oskrbi v slovenskem jeziku in slovenskem duhovniku. Škof Jamnik je ministrici z zanimanjem prisluhnil in jo seznanil, da na škofovski konferenci dejansko razmišljajo o konkretnih možnostih za zagotovitev duhovne oskrbe med slovenskimi zamejci in izseljenci. Predstavil je okviren načrt predvidenih srečanj in obiskov, ki jih namerava izvesti v letošnjem letu med Slovenci v zamejstvu in po svetu, med katerimi je tudi Argentina.

Škof Jamnik se je ob koncu ministrici dr. Jaklitsch zahvalil za ves trud, ki ga je v tem kratkem mandatu vložila v skrb za Slovence v zamejstvu in po svetu, ministrica pa mu je zaželela uspešno delo med slovenskimi zamejci in izseljenci.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine