23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Ministrica Bobnar se je srbskemu kolegu zahvalila za pomoč Srbije pri gašenju požara na Krasu

Piše: C. R.

Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je v soboto na letališču Jožeta Pučnika sprejela ministra za notranje zadeve Srbije Aleksandra Vulina, ki se za nekaj ur mudi na neuradnem obisku v Sloveniji. Srbska policija namreč sodeluje v gašenju požara na Krasu z dvema helikopterjema in posadkama.

Ministrica Bobnar se je ministru Vulinu zahvalila za nesebično pomoč, ki je v teh razmerah več kot potrebna in dobrodošla. »Slovenija ceni to pomoč, saj je solidarnost najpomembnejša med državami v takih situacijah,« je povedala Bobnarjeva. Ker je včeraj sama obiskala teren in policiste, ki pomagajo pri gašenju, je predstavila situacijo in tudi pomoč, ki smo jo prejeli. Kot je izpostavila, gre pri delu gasilcev, policistov, pilotov, prostovoljcev in vseh ostalih v teh izjemno težkih razmerah za izredno požrtvovalna in junaška dejanja.

Minister Vulin je povedal, da je predsednik Aleksandar Vučić dal dekret, da dajo na razpolago vsa razpoložljiva sredstva, saj imajo ustrezno opremo in tudi usposobljene ljudi. Lani so pomagali pri gašenju v Grčiji. Minister Vulin je pohvalil izjemno organiziranost enot na Krasu, saj s polnjenjem goriva in zajemanjem vode ne izgubljajo dragocenega časa.

Ob tej priložnosti je ministrica Bobnar povabila ministra Vulina na uradni obisk jeseni v Slovenijo, da se pogovorita o nadaljnjem dvostranskem sodelovanju med ministrstvoma in policijama.

Vir: Gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine