14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Minister Poklukar se je na srečanju koalicjskih partnerjev izogobal dajati izjave

Kljub dejstvu da se število ilegalnih prestopov slovenske južne meje vztrajno povečuje, da nezakoniti migranti uničujejo lastnino slovenskih državljanov, da so zaradi napadov, groženj, ugrabitev in celo kamenjanj ogroženi odrasli in tudi otroci, ki živijo ob meji s Hrvaško, pa minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar ni želel dati izjav za medije, ki so ga čakali v ponedeljek pred koalicijskim vrhom na Brdu pri Kranju.

 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se spreneveda, da je varnostna situacija dobra. Policiji uspe prestreči le manjši del migrantov, ostali nadaljujejo pot proti osrednji Slovenji. Ob zadnjih zaskrbljujočih srečanjih domačinov z migranti se sprašujemo kakšni so vladni načrti. Minister namreč ni želel dati izjav pred koalicijskim vrhom na Brdu pri Kranju.

Kljub dejstvu da se število ilegalnih prestopov slovenske južne meje vztrajno povečuje, da nezakoniti migranti uničujejo lastnino slovenskih državljanov, da so zaradi napadov, groženj, ugrabitev in celo kamenjanj ogroženi odrasli in tudi otroci, ki živijo ob meji s Hrvaško, pa se minister za notranje zadeve še naprej spreneveda, kot da je varnostna situacija v Sloveniji povsem normalna in docela brez nevarnosti. Namesto, da bi se soočil z resnico, uporablja minister stranke LMŠ svoj čas za politično obračunavanje z vodjo sindikata policistov Slovenije Kristjanom Mlekušem, ki opozarja na ministrovo nekompetentnost.

TULE si poglejte VIDEO.

Če je bila slovenska javnost pred kratkim šokirana zaradi ugrabitve 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine, ki je svojo 6-urno odisejado preživel v prtljažniku avtomobila, dokler ga niso pred mejo z Italijo pustili štirje migranti, v avtu, v žgoči vročini, pa že odmeva nov dogodek, v katerem je skupina migrantov s kamni obmetavala deklico na kolesu na mostu čez Žabovico. Kljub prijavi dogodka pa policiji ni uspelo ujeti ilegalcev, zato se pojavlja upravičeno vprašanje, koliko smo sploh varni, ker silam reda uspe prestreči le manjši del migrantov, ostali pa nemoteno nadaljujejo pot v notranjost države, kjer uničujejo lastnino, vlamljajo v vikende in hiše, sedaj pa celo ugrabljajo in kamenjajo ljudi.

Korenit zasuk ali pa zlom sistema

A minister ostaja neomajen. Tako gre tudi razumeti njegovo vztrajanje na seji parlamentarnega odbora o problematiki nezakonitih migracij 14. maja, kljub številnim poročilom ki so trdila prav nasprotno. Če ne bo prišlo do korenitega zasuka pri notranji politiki, grozi naši državi popoln zlom varnostnega sistema in strmo povečanje kriminalnih dejanj ilegalnih migrantov, katerim se njihova dejanja zdijo povsem sprejemljiva.

Minister Poklukar se tako spreneveda, da ni na slovenski južni meji nič novega. A številna opozorila zaskrbljenih državljanov govorijo prav nasprotno: naj omenimo, da je bil policist v Razkrižju prisiljen streljati opozorilne strele proti migrantu, ki se je s silo upiral prijetju. Torej si velja postaviti vprašanje, ali bo minister za notranje zadeve le priznal neizogibna dejstva in začel opravljati svoje delo, ali pa je čas za njegov odhod.

J. H.

Zadnje novice

Sorodne vsebine