-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Minister Logar z veleposlaniki držav članic EU o pandemiji covida-19

Minister za zunanje zadeve Anže Logar se je na povabilo veleposlanika Hrvaške, ki trenutno predseduje Svetu EU, Borisa Grigića udeležil srečanja veleposlanikov držav članic EU, ki so akreditirani v Sloveniji. Minister je predstavil ukrepe, ki jih je Slovenija sprejela zaradi pandemije covida-19, predvsem ukrepe ob vstopu v Slovenijo.

Predstavil jim je tudi trenutne epidemiološke kazalnike v Sloveniji, so sporočili iz zunanjega ministrstva.

Logar se je tudi zavzel za tesno usklajevanje držav članic pri rahljanju ukrepov ter v tem kontekstu pozdravil priporočila Evropske komisije o koordiniranem pristopu za vzpostavitev svobode gibanja in odpravo notranjih kontrol na meji, ponoven postopni zagon prometnega servisa in turistične dejavnosti ter vzpostavitev zdravstvenih protokolov, so sporočili.

Veleposlanikom je tudi prenesel, da Slovenija podpira francosko-nemški predlog za oblikovanje sklada za okrevanje gospodarstva v državah EU v višini 500 milijard evrov. Izpostavil je še pričakovanje Slovenije za čimprejšnji dogovor o novem večletnem finančnem okviru EU.

Vodja slovenske diplomacije je veleposlanike tudi seznanil s potekom priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici prihodnjega leta 2021. Še pred tem, od 1. junija do 31. maja 2021, bo Slovenija predsedovala dvema regionalnima pobudama, Strategiji EU za jadransko-jonsko regijo ter Jadransko-jonski pobudi, so še sporočili iz MZZ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine