9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Minister Hojs komisarki Johanssonovi izpostavil dobro sodelovanje s sosednji državami, še posebej z Avstrijo in Madžarsko

Notranji minister Aleš Hojs je danes po telefonu govoril z evropsko komisarko za notranje zadeve Ylvo Johannson. Seznanil jo je tudi s sprejetimi ukrepi na mejah za zajezitev širjenja epidemije novega koronavirusa. Med drugim je Johanssonovi povedal, da Slovenija ne bo dopustila zadrževanja večjega števila tovornjakov na svojem ozemlju.

 

Na ministrstvu za notranje zadeve so pojasnili, da je minister komisarko seznanil s položajem glede stanja okužb s koronavirusom v Sloveniji in s sprejetimi ukrepi na mejah za zajezitev širjenja okužb.

Kot so navedli, je izpostavil dobro sodelovanje s sosednjimi državami, še posebej z Avstrijo in Madžarsko, pri koordinaciji tranzita tovornih vozil. Opozoril je tudi, da Slovenija ukrepe dnevno prilagaja razmeram v sosednjih državah in da ne bo dopustila zadrževanja večjega števila tovornih vozil na svojem ozemlju.

Potem ko so se na začetku velike zdravstvene krize zaradi širjenja novega koronavirusa ob vseh sprejetih omejevalnih ukrepih držav na mejah ustvarjale velikanske kolone tovornjakov pred mejnimi prehodi, je Evropska komisija minuli teden objavila smernice o delovanju zelenih voznih pasov za zagotovitev pretoka blaga po EU v času pandemije novega koronavirusa in za maksimalno skrajšanje postopkov na mejah.

Zastoji so se nato zmanjšali. Slovenija je nastale težave na začetku krize v sodelovanju z državami nekdanje Jugoslavije reševala s posebnimi konvoji, v zadnjem času pa so se razmere v tovornem prometu čez državo nekoliko stabilizirale.

Zadnje novice

Sorodne vsebine